Apkepas su vištiena, grybais ir brokoliais
Akcijos:
Rodyti
akcijas
TAIP
NE
?
- Vištienos filė, virta, 300 gramų
- Pievagrybiai, 400 gramų
- Brokoliai, įdarui, 200 gramų
- Svogūnai, įdarui, 100 gramų
- Kiaušiniai, tešlai, 1 vienetas
- Druska, tešlai, 0.5 arbatinio šaukštelio
- Kvietiniai miltai, 200 gramų
- Sviestas, tešlai, 50 gramų
- Vanduo, šaltas, tešlai, 3 valgomieji šaukštai
- Muskatas, užpilui, 1 arbatinis šaukštelis
- Kiaušiniai, 2 vienetai
- Grietinėlė, 35%, 20-33%, 200 mililitrų
- Sūris, fermentinis, 150 gramų
- Druska, 1 žiupsnelis
- Kiaušiniai, tešlai, 1 vienetas
- Aliejus
Gaminimo instrukcija:
Minkštą sviestą išsukame su kiaušiniu ir druska. Supilame vandenį, suberiame miltus ir išminkome tešlą. Palaikome šaldytuve 30 min. Tešlą įtiesiame į apvalią kepimo formą. Kraštus užlenkiame, kad įdaras neišbėgtų.
Vištieną supjaustome kubeliais. Į keptuvę dedame smulkintus svogūnus ir kepiname 1-2 minutes. Sudedame supjaustytus grybus, prieskonius ir kepiname 10 min. Tuomet sudedame vištieną ir brokolius. Pakepiname dar 5 min.
Šį įdarą atvėsiname ir sudedame ant tešlos.
Išplakame kiaušinius su muskatu ir druska ir įmaišome sutarkuotą sūrį. Užpilą supilame ant vištienos įdaro.
Orkaitę įkaitiname iki 180°C laipsnių ir kepame 35-40 minučių.
» Rašyti komentarą
» Komentarai
2015-07-22 09:38
O kur grietinele dingo?
2015-04-25 17:47
as tai manau jei skarda gera ir kokybiska niekada nereiktu naudot jokiu popieriu Erika Paulauskiene
2016-02-19 13:25