Apkepas su vištiena, grybais ir brokoliais

Apkepas su vištiena, grybais ir brokoliais
Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
Įdarui:
  • Vištienos filė, virta, 300 gramų
  • Pievagrybiai, 400 gramų
  • Brokoliai, įdarui, 200 gramų
  • Svogūnai, įdarui, 100 gramų
Tešlai:
  • Kiaušiniai, tešlai, 1 vienetas
  • Druska, tešlai, 0.5 arbatinio šaukštelio
  • Kvietiniai miltai, 200 gramų
  • Sviestas, tešlai, 50 gramų
  • Vanduo, šaltas, tešlai, 3 valgomieji šaukštai
Užpilui:
  • Muskatas, užpilui, 1 arbatinis šaukštelis
  • Kiaušiniai, 2 vienetai
  • Grietinėlė, 35%, 20-33%, 200 mililitrų
  • Sūris, fermentinis, 150 gramų
  • Druska, 1 žiupsnelis
  • Kiaušiniai, tešlai, 1 vienetas
Kepimui:
  • Aliejus
Gaminimo instrukcija:
  1. Minkštą sviestą išsukame su kiaušiniu ir druska. Supilame vandenį, suberiame miltus ir išminkome tešlą. Palaikome šaldytuve 30 min. Tešlą įtiesiame į apvalią kepimo formą. Kraštus užlenkiame, kad įdaras neišbėgtų.

  2. Vištieną supjaustome kubeliais. Į keptuvę dedame smulkintus svogūnus ir kepiname 1-2 minutes. Sudedame supjaustytus grybus, prieskonius ir kepiname 10 min. Tuomet sudedame vištieną ir brokolius. Pakepiname dar 5 min.

  3. Šį įdarą atvėsiname ir sudedame ant tešlos.

  4. Išplakame kiaušinius su muskatu ir druska ir įmaišome sutarkuotą sūrį. Užpilą supilame ant vištienos įdaro.

  5. Orkaitę įkaitiname iki 180°C laipsnių ir kepame 35-40 minučių.

» Rašyti komentarą
» Komentarai
Jūra
2016-02-19 13:25
man kyla klausimas, negi taip sunku parašyti kad ir skardos parametrus. pas mane namie visokio dydžio skardų yra, jeigu paimsi per didelę - pyragas gausis per plonas, jeigu per mažą - gausis per storas. Negi visiems, kurie parašo savo receptus sunku parašyti kokio dydžio skardai skirti šio recepto ingredientai.
renata
2015-07-22 09:38
O kur grietinele dingo?
gute
2015-04-25 17:47
as tai manau jei skarda gera ir kokybiska niekada nereiktu naudot jokiu popieriu Erika Paulauskiene