Apverstas ananasinis pyragas
- Cukrus, rudasis, 2 valgomieji šaukštai
- Ananasai, konservuoti, nuvarvinti, 340 gramų
- Vyšnios, kokteilinės
- Kiaušiniai, 4 vienetai
- Cukrus, rudasis, 100 mililitrų
- Grietinėlė, 35%, 130 mililitrų
- Kvietiniai miltai, 1.5 stiklinės
- Sviestas, kepimo formai tepti, 10 gramų
- Kepimo milteliai, 2 arbatiniai šaukšteliai
1. Įkaitinkite orkaitę iki 200 C temperatūros. Patepkite sviestu 30 cm skersmens ir 4 cm aukščio kepimo formos vidų. Dugną ir šonus apibarstykite ruduoju cukrumi. Dugną išklokite ananasų griežinėliais, į tarpus dėkite vyšnių puselių.
2. Plakite kiaušinius ir cukrų, kol masė taps lengva ir puri, tada įmaišyti grietinėlę. Ant mišinio išsijokite miltus, kepimo miltelius ir atsargiai, kruopščiai viską išmaišykite.
3. Į kepimo formą pamažu supilkite tešlą, stengdamiesi neišjudinti vaisių. Kepti 40 min., kol pyragas gerai iškils, gelsvai parus ir palietus bus elastingas.
4. Palikite jį vėsti formoje 5 min., tada išverskite į lėkštę, kad ananasai atsidurtų viršuje.
Naudojau kepimo formą, su nuimamu dugnu, nes iš jos lengviau ir gražiau išsiima pyragas.
Paprastas, greitas, pigus ir skanus pyragas.
2011-02-26 14:07
2011-02-25 19:59
2011-02-25 16:58
2011-02-25 16:57
2011-07-21 20:26