Apverstas ananasinis pyragas

Apverstas ananasinis pyragas
Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
Ingredientai:
  • Cukrus, rudasis, 2 valgomieji šaukštai
  • Ananasai, konservuoti, nuvarvinti, 340 gramų
  • Vyšnios, kokteilinės
  • Kiaušiniai, 4 vienetai
  • Cukrus, rudasis, 100 mililitrų
  • Grietinėlė, 35%, 130 mililitrų
  • Kvietiniai miltai, 1.5 stiklinės
  • Sviestas, kepimo formai tepti, 10 gramų
  • Kepimo milteliai, 2 arbatiniai šaukšteliai
Gaminimo instrukcija:

1. Įkaitinkite orkaitę iki 200 C temperatūros. Patepkite sviestu 30 cm skersmens ir 4 cm aukščio kepimo formos vidų. Dugną ir šonus apibarstykite ruduoju cukrumi. Dugną išklokite ananasų griežinėliais, į tarpus dėkite vyšnių puselių.

2. Plakite kiaušinius ir cukrų, kol masė taps lengva ir puri, tada įmaišyti grietinėlę. Ant mišinio išsijokite miltus, kepimo miltelius ir atsargiai, kruopščiai viską išmaišykite.

3. Į kepimo formą pamažu supilkite tešlą, stengdamiesi neišjudinti vaisių. Kepti 40 min., kol pyragas gerai iškils, gelsvai parus ir palietus bus elastingas.

4. Palikite jį vėsti formoje 5 min., tada išverskite į lėkštę, kad ananasai atsidurtų viršuje.

Naudojau kepimo formą, su nuimamu dugnu, nes iš jos lengviau ir gražiau išsiima pyragas.

Paprastas, greitas, pigus ir skanus pyragas.

» Rašyti komentarą
» Komentarai
Margo
2011-07-21 20:26
O grietinėlė tai yra plakta grietinė, ar ne?
inga
2011-02-26 14:07
Ką vietoje grietinėlės galima naudoti.? Labai skaniai atrodo
Agnė
2011-02-25 19:59
Vyšnios nėra būtinos, jos daugiau dėl spalvos. (:
RM
2011-02-25 16:58
Labai gražu ir, manau, skanu. Jei parašytumėt, kuo pakeisti vyšnias, nes namuose neturiu, vakare tikrai išbandyčiau.
RM
2011-02-25 16:57
Labai gražu ir, manau, skanu. Jei parašytumėt, kuo pakeisti vyšnias, nes namuose neturiu, vakare tikrai išbandyčiau.