Arbatinės bandelės

Arbatinės bandelės
Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
Ingredientai:
  • Kiaušiniai, tryniai, 3 vienetai
  • Mielės, sausos, 1 valgomasis šaukštas
  • Pienas, 0.5 stiklinės
  • Cukrus, 4 valgomieji šaukštai
  • Sviestas, 100 gramų
  • Kvietiniai miltai, 2.5 stiklinės
  • Vanilinis cukrus, 1 valgomasis šaukštas
  • Druska
Gaminimo instrukcija:

Mielės ištirpinamos šiltame piene su šaukšteliu cukraus ir 2 šaukštais miltų. Paliekama pastovėti šiltoje vietoje.

Sviestas išlydomas ir sumaišomas su likusiu cukrumi, druska, vaniliniu cukrumi ir kiaušinių tryniais. Tešla gerai išmaišoma ir tada pamažu supilami persijoti miltai. Minkoma tešla, kuri neliptų prie rankų. Tačiau nepadauginkite miltų, geriau rankas išsitepkite aliejumi. Kai tešla išminkyta, ją aptepame aliejumi ir paliekame pakilti valandai laiko.

Tešlą paminkome ir formuojame iš gabaliukų bandeles. Jas sudedame į skardą ir dar paliekame pakilti.

Aptepame kiaušinio ir cukraus plakiniu ir kepame 200 laipsnių orkaitėje apie 10-15 minučių.

Kai bandelės iškepa, jas vėl aptepame kiaušinio ir cukraus plakiniu.

» Rašyti komentarą
» Komentarai
(anonimas)
2011-09-21 09:53
oku2: [