Arbūzų tortas

Arbūzų tortas
Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
Ingredientai:
  • Arbūzai, 2 kilogramai
  • Cukrus, 200 gramų
  • Cinamonas
  • Citrinos, žievelė
  • Apelsinai, žievelė
  • Vanduo, 2 stiklinės
  • Konjakas
Gaminimo instrukcija:

Tešlai reikės: 300 g miltų, 200 g sviesto, truputį druskos, 3 kiaušiniai, 3 šaukštai grietinėlės.
Sviestas gerai išsukamas su tryniais, supilama grietinėlė, įberiama druskos ir užminkoma tešla. Valandą palaikoma šaltai.
Nulupti, kubeliais supjaustyti arbūzai verdami, kol suminkštės. Vėliau į košę beriama cukraus, citrinos rūgšties, cinamono, įtarkuojama citrinos žievelė, dar truputį pavirinama ir nukaitus ataušinama. Įpilama konjako.
Išplakti kiaušinių baltymai įmaišomi į košę. Ji turi būti tirštoka.
Iškočiota tešla dedama į tortinę formą taip, kad uždengtų ir formos kraštus. Ant tešlos sudedama arbūzų košė. Viršus apibarstomas trupiniais.
Trupiniams sumaišoma šaukštas sviesto, šaukštas cukraus ir 2 šaukštai miltų. Viskas sutrinama tarp rankų. Kepama 30—40 min.

» Rašyti komentarą
» Komentarai
Arbūziukas
2016-03-13 15:08
Nuostabu
yuj
2015-06-09 13:10
kazkokia nesamone
bravo...
2010-03-21 13:33
Cukriukas
2010-02-21 21:06
Nene juokauju labai skanu pasdarykit as bandziau ir man labai patiko
Cukriukas
2010-02-21 21:04
Labai neskanu prasau nebandykit as pasidariau ir man ir mano seimai buvo labai neskanu Geriau pasidarykit tingina ar zele pyraga Tik nedarykit arbuzo torto. Iki susitikimo ate ir skaniu valgiu