Arbūzų tortas
- Arbūzai, 2 kilogramai
- Cukrus, 200 gramų
- Cinamonas
- Citrinos, žievelė
- Apelsinai, žievelė
- Vanduo, 2 stiklinės
- Konjakas
Tešlai reikės: 300 g miltų, 200 g sviesto, truputį druskos, 3 kiaušiniai, 3 šaukštai grietinėlės.
Sviestas gerai išsukamas su tryniais, supilama grietinėlė, įberiama druskos ir užminkoma tešla. Valandą palaikoma šaltai.
Nulupti, kubeliais supjaustyti arbūzai verdami, kol suminkštės. Vėliau į košę beriama cukraus, citrinos rūgšties, cinamono, įtarkuojama citrinos žievelė, dar truputį pavirinama ir nukaitus ataušinama. Įpilama konjako.
Išplakti kiaušinių baltymai įmaišomi į košę. Ji turi būti tirštoka.
Iškočiota tešla dedama į tortinę formą taip, kad uždengtų ir formos kraštus. Ant tešlos sudedama arbūzų košė. Viršus apibarstomas trupiniais.
Trupiniams sumaišoma šaukštas sviesto, šaukštas cukraus ir 2 šaukštai miltų. Viskas sutrinama tarp rankų. Kepama 30—40 min.
2015-06-09 13:10
2010-03-21 13:33
2010-02-21 21:06
2010-02-21 21:04
2016-03-13 15:08