Arbūzų želė

Arbūzų želė
Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
Ingredientai:
  • Romas, 2 valgomieji šaukštai
  • Arbūzai, 200 gramų
  • Cukrus, 150 gramų
  • Želatina, 20 gramų
  • Mėta, 3 vienetai
  • Apelsinų sultys, 0.5 vieneto
Gaminimo instrukcija:
  1. Arbūzą nuplauti, nusausinti, supjaustyti gabaliukais, išimti sėklas ir nupjauti žievę, o minkštimą sumalti elektriniu plaktuvu ar smulkintuvu.

  2. Į arbūzo tyrę suberti cukrų, išmaišyti ir leisti pastovėti apie 30 minučių, jog gerai ištirptų cukrus.

  3. Želatiną užpilti šlakeliu šalto vandens ir leisti išbrinkti. Želatiną ištirpinti ant garų atspariame karščiui indelyje ir sumaišyti su arbūzo mase bei apelsinų sultimis.

  4. Tada į masę pilti romo ir gerai išmaišyti.

  5. Masę išpilstyti į formeles ir palikti šaldytuve nakčiai, kad sustingtų.

  6. Papuoškite mėtomis ar arbūzo gabalėliu.

    Skanaus

Porcijų skaičius: 4
Receptą atsiuntė: Miglė
» Rašyti komentarą
» Komentarai