Arkliukas "alia Žemaitis"

Arkliukas "alia Žemaitis"
Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
Ingredientai:
  • Bulvės, 2 kilogramai
  • Faršas, jautienos ir kiaulienos , 1 kilogramas
  • Svogūnai, 2 galvos
  • Druska, 2 žiupsneliai
  • Sūris, 2 vienetai
  • Kiaušiniai, 1 vienetas
  • Alyvuogės, juodosios, 10 vienetų
  • Morkos, 1 vienetas
Gaminimo instrukcija:
  1. Bulves nuskutam, išverdam ir padarom bulvių košę tik su 1/2 jūsų įprasto skysčio (pieno) doze.

  2. Supjaustome svogūnus kubeliais. Svogūnus pakepinam kartu su faršu, druska, pipirais,pagal Jūsų skonį.

  3. Į formą, kurioje kepsite arkliuką, patiesiam kepimo popieriaus. Iš 1/3 visos turimos bulvių košės formuojam arkliuko apačią. Ant viršaus dedam įdarą (faršą su svogūnais). Apdengiam likusia bulvių koše. Suformuojam ausytes, kanopas, uodegą. Akis, šnerves, kanopas padarome iš alyvuogių. Iš morkos padarom balną. Iš sūrio kasytes (išpindami ją) padarom uodegą bei arkliuko kartį. Kiaušinio baltymą suplakam atskirai nuo trynio. Suplaktu tryniu aptepam arkliuko nosytę. Likusią arkliuko dalį aptepam suplaktais baltymais. Pašaunam į įkaitintą orkaitę apie 20 - 30 min. Skanaus.

Porcijų skaičius: 7
Receptą atsiuntė: Julija
» Rašyti komentarą