Armėniškai keptas upėtakis
Akcijos:
Rodyti
akcijas
TAIP
NE
?
- Upėtakis, 600 gramų
- Sviestas, 60 gramų
- Kiaušiniai, keptas, 4 vienetai
- Kiaušiniai, keptas, 1 vienetas
- Druska
- Juodieji pipirai
- Petražolės, smulkintos, 1 valgomasis šaukštas
- Pelerūnas (kietis), smulkintas, 1 valgomasis šaukštas
Gaminimo instrukcija:
Upėtakiai nuvalomi, nuplaunami, išdarinėjami ir suplojami. Nukerpami nugaros pelekai. Taip paruoštos žuvys iš abiejų pusių apkepinamos gerai įkaitintame svieste, kol apsitraukia gruzdžia plutele, po to užpilamos išplaktais kiaušiniais (į juos įberiama druskos ir pipirų) ir kepamos orkaitėje 3—5 min. Po to apibarstomos žalumynais, papuošiamos keptu kiaušiniu ir patiekiamos toje pačioje keptuvėje, kurioje kepė.
» Rašyti komentarą
» Komentarai
2010-03-25 20:00