Armėniški arba mini mantai
Akcijos:
Rodyti
akcijas
TAIP
NE
?
- Sultinys, 600 mililitrų
- Jautienos faršas, 300 gramų
- Svogūnai, 1 vienetas
- Krapai, 1 pundelis
- Kalendra, 1 pundelis
- Petražolės, 1 pundelis
- Prieskoniai, 1 žiupsnelis
- Miltai, 300 gramų
- Vanduo, šalto, 200 mililitrų
- Aliejus, 2 valgomieji šaukštai
- Druska, 1 žiupsnelis
Gaminimo instrukcija:
Porcijų skaičius: 4
Iš 300 gramų miltų, druskos, aliejaus ir vandens užmaišyti tešlą. Ji gali būti šiek tiek lipnoka. Suformuoti kamuoliuką ir palikti valandai.
Svogūną smulkiai supjaustyti, pakepinti ir sumaišyti su faršu. Sudėti prieskonius, druską, smulkintus žalumynus.
Ant miltais pabarstyto stalo gerai išminkyti tešlą, kol nebelips prie rankų. Iškočioti ir supjaustyti kvadratėliais. Ant kiekvieno kvadratėlio dėti po nedidelį rutuliuką mėsos ir formuoti mantus.
Kepimo formą patepti aliejumi, sudeti mini mantus ir kepti orakaitėje 180 °C, kol šiek tiek apskrus. Tada supilti sultinį ir kepti dar 10-15 min.
» Rašyti komentarą
» Komentarai