Arvydo alyvuogių užkanda
- Kvietiniai miltai, 0.7 stiklinės
- Alyvuogių aliejus, kepimui
- Kiaušiniai, plakti, 2 vienetai
- Džiūvėsėliai, paprasti ar prieskoninti, 0.7 stiklinės
- Citrinos, tarkuota žievelė, 1 valgomasis šaukštas
- Čiobreliai, smulkinti, 0.5 arbatinio šaukštelio
- Bazilikas, šviežias, smulkintas, 0.5 arbatinio šaukštelio
- Alyvuogės, didelės, be kauliukų (1 skardinė, ~26 vnt.), 170 gramų
- Česnakas, gerai susmulkinti, 2 valgomieji šaukštai
- Ančiuviai, pasta (1 skardinė 56 g), 2 valgomieji šaukštai
Nurodyti ingredientų kiekiai keturioms porcijoms.
Gaminimo trukmė 'at a glance' 40-45 minučių.
Dubenėlyje iš ančiuvių, česnako, citrinos žievelės, čiobrelių ir baziliko gerai ištrinama pasta, kuria užpildomos alyvuogių skylutės. Tada apvoliojama miltuose, panardinama į plaktus kiaušinius ir apvoliojama džiūvėsėliais.
Kepama porcijomis alyvuogių aliejuje 120-135 C, kol apskrunda iki auksiniai rudos spalvos. Nusausinama ant popierinio rankšluosčio, ištiesto lėkštėje ir pateikiama dar šiltos su mediniais smeigtukais.
Maistinė porcijos vertė:
Kalorijų - 302
Viso riebalų - 15g
MNRR (mononesočiųjų riebalų rūgščių) - 10 g
Cholesterolio - 70 mg
Natrio - 560 mg
Viso angliavandenių - 33 g
Maistinės ląstelienos - 2 g
Proteinų - 8 g
Į sveikatą ir skanaus!
2011-01-07 17:54
2011-01-08 05:05