Arvydo alyvuogių užkanda

Arvydo alyvuogių užkanda
Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
Ingredientai:
  • Kvietiniai miltai, 0.7 stiklinės
  • Alyvuogių aliejus, kepimui
  • Kiaušiniai, plakti, 2 vienetai
  • Džiūvėsėliai, paprasti ar prieskoninti, 0.7 stiklinės
  • Citrinos, tarkuota žievelė, 1 valgomasis šaukštas
  • Čiobreliai, smulkinti, 0.5 arbatinio šaukštelio
  • Bazilikas, šviežias, smulkintas, 0.5 arbatinio šaukštelio
  • Alyvuogės, didelės, be kauliukų (1 skardinė, ~26 vnt.), 170 gramų
  • Česnakas, gerai susmulkinti, 2 valgomieji šaukštai
  • Ančiuviai, pasta (1 skardinė 56 g), 2 valgomieji šaukštai
Gaminimo instrukcija:

Nurodyti ingredientų kiekiai keturioms porcijoms.
Gaminimo trukmė 'at a glance' 40-45 minučių.

Dubenėlyje iš ančiuvių, česnako, citrinos žievelės, čiobrelių ir baziliko gerai ištrinama pasta, kuria užpildomos alyvuogių skylutės. Tada apvoliojama miltuose, panardinama į plaktus kiaušinius ir apvoliojama džiūvėsėliais.
Kepama porcijomis alyvuogių aliejuje 120-135 C, kol apskrunda iki auksiniai rudos spalvos. Nusausinama ant popierinio rankšluosčio, ištiesto lėkštėje ir pateikiama dar šiltos su mediniais smeigtukais.

Maistinė porcijos vertė:
Kalorijų - 302
Viso riebalų - 15g
MNRR (mononesočiųjų riebalų rūgščių) - 10 g
Cholesterolio - 70 mg
Natrio - 560 mg
Viso angliavandenių - 33 g
Maistinės ląstelienos - 2 g
Proteinų - 8 g

Į sveikatą ir skanaus!

» Rašyti komentarą
» Komentarai
Arvydas Z
2011-01-08 05:05
alyvuogės juodos
toms
2011-01-07 17:54
o cia juodos ar zalios alyvuoges?