Arvydo aromatingas kečupas
- Salierai, sėklos, 6 vienetai
- Svogūnai, vidutiniai, smulkinti, 2 vienetai
- Vanduo, 70 mililitrų
- Pomidorai, supjaustyti, 1.5 kilogramo
- Actas, balzaminis, 4 valgomieji šaukštai
- Actas, balzaminis, 1 arbatinis šaukštelis
- Cukrus, rudas, 240 mililitrų
- Kvapieji pipirai, 0.5 valgomojo šaukšto
- Gvazdikėliai, 0.5 valgomojo šaukšto
- Salierai, sėklos, 0.5 valgomojo šaukšto
- Muskatas, 1 arbatinis šaukštelis
- Druska, 0.5 arbatinio šaukštelio
Šis kečupas yra skystesnis už pirktinį
Sudėti salierus, svogūnus ir vandenį į nedidelį puodą ir uždengus dangčiu, užvirti ant vidutinės ugnies.Virti retsykiais pamaišant 25 min.
Tuo pat metu, dideliame nerūdijančiame (ar emaliuotame) puode virš vidutinės ugnies ir, dalinai uždengus, virti pomidorus ~ 25 min.
Tada supilti salierų-svogūnų tyrę į pomidorus ir dar lengvai virinti maišant 15 min.
Gautą masę gerai perkošti per sūrmaišį į nerūdijantį (ar emaliuotą) puodą, išspaudžiant visą skystį. Tada įmaišyti actą, pipirus, gvazdikėlius slierų sėklas, muskatą ir druską. Ant vidutinės ugnies užvirti ir, gerai maišant, kad neprisviltų, virti dar 15-20 min, kol sutirštės.
Leisti kečupui atšalti ir supylus į indelius, gerai uždaryti. Laikymo terminas šaldytuve iki 2 mėn.
Arba, verdantį kečupą supilti į konservavimo indelius ir sandariai uždaryti.
Gaunama apie 700ml