Arvydo avienos šonkauliukai su ananasų padažu

Arvydo avienos šonkauliukai su ananasų padažu
Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
Ingredientai:
  • Aviena, šonkauliai (A ir B), 2 vienetai
  • Ananasai, 1 vienetas
  • Svogūnai, šalotės (arba 2 didelės skiltelės česnako), 2 vienetai
  • Mėta, 1/4 puodelio smulkintų
  • Alyvuogių aliejus, 3 valgomieji šaukštai
  • Vanduo, 50 mililitrų
  • Druska
  • Juodieji pipirai, šviežiai malti
Gaminimo instrukcija:

Įkaitinti orkaitę iki 200 C
Šonkailiukus apibarstyti druska ir pipirais iš abiejų pusių ir apkepinti keptuvėje pradžioje mėsos šonu į apačią kol lengvai apskrus, tada riebaliniu šonu kol gražiai pagels. Šis apskudinimas neleis ištekėti sultims. Tada abu gabalus suneriam kaip rankų pirštus riebaliniu šonu į išorę (gaunasi kaip palapinė) ir dedam į orkaitę 15-20 min.

Alyvų aliejuje apkeppinam susmulkintus svogūnėlius (ar česnakus) ir kai jie suminkštėja, sudedam smulkiai supjaustytą ananasą, surištą glėbelį mėtų, (vėliau tas mėtas išimsim) įpilam vandens ir dar kepinam lengvai pamaišant. Kai ananasai gerai apminkštėja išimam mėtų glėbelį, viską apibarstom šviežiais smulkintais mėtų lapeliais ir permaišom.

Jau šonkauliukai iškepė - ištraukus iš orkaitės padedam 5 min ant pjaustymo lentos praaušti (pjaustant iš karto išteka daug sulčių). Atpjovus porcijas dvigubais kauliukais, užpilam ananasų padažu.

Skanaus ir į sveikatą!

» Rašyti komentarą
» Komentarai
s
2012-12-23 11:06
ananasai visai netinka.
danko
2011-07-08 21:21
jega lajus nesijaučia
lina
2011-03-13 19:48
taip taip, kulinarija menas, neparagavus nesuprasi ar patinka ar ne, ir tik bandant isgausi sau patinkanti skoni. as megstu aviena su cesnaku, bet verta pabandyti ir su svogunu. puikus receptas, labai issamiai parasyta. man gera pamoka kaip neisdziovint is mesos sulciu
Petras
2010-09-04 13:19
NEGALIMA RŠYTI ingredijentai, JIE YRA NEVALGOMI, APSINUODYSITE.REIKIA RAŠYTI sudėtis.
Ričardas
2010-07-12 11:38
Karštai pritariu tam ,kad kulinarija yra menas,o skonį galima įvertinti tik valgant.