Arvydo avienos šonkauliukai su ananasų padažu
- Aviena, šonkauliai (A ir B), 2 vienetai
- Ananasai, 1 vienetas
- Svogūnai, šalotės (arba 2 didelės skiltelės česnako), 2 vienetai
- Mėta, 1/4 puodelio smulkintų
- Alyvuogių aliejus, 3 valgomieji šaukštai
- Vanduo, 50 mililitrų
- Druska
- Juodieji pipirai, šviežiai malti
Įkaitinti orkaitę iki 200 C
Šonkailiukus apibarstyti druska ir pipirais iš abiejų pusių ir apkepinti keptuvėje pradžioje mėsos šonu į apačią kol lengvai apskrus, tada riebaliniu šonu kol gražiai pagels. Šis apskudinimas neleis ištekėti sultims. Tada abu gabalus suneriam kaip rankų pirštus riebaliniu šonu į išorę (gaunasi kaip palapinė) ir dedam į orkaitę 15-20 min.
Alyvų aliejuje apkeppinam susmulkintus svogūnėlius (ar česnakus) ir kai jie suminkštėja, sudedam smulkiai supjaustytą ananasą, surištą glėbelį mėtų, (vėliau tas mėtas išimsim) įpilam vandens ir dar kepinam lengvai pamaišant. Kai ananasai gerai apminkštėja išimam mėtų glėbelį, viską apibarstom šviežiais smulkintais mėtų lapeliais ir permaišom.
Jau šonkauliukai iškepė - ištraukus iš orkaitės padedam 5 min ant pjaustymo lentos praaušti (pjaustant iš karto išteka daug sulčių). Atpjovus porcijas dvigubais kauliukais, užpilam ananasų padažu.
Skanaus ir į sveikatą!
2011-07-08 21:21
2011-03-13 19:48
2010-09-04 13:19
2010-07-12 11:38
2012-12-23 11:06