Arvydo barščiai su aviena
- Aviena, 1/ 3 šlaunies, 600 gramų
- Svogūnai, 6 vienetai
- Morkos, 300 gramų
- Kopūstai, nedidelis, 1 vienetas
- Burokėliai, 5-6cm, 6 vienetai
- Bulvės, nedidelės, 5 vienetai
- Česnakas, 5 skiltelės
- Krapai, žali, pundelis, 1 vienetas
- Sultinys, vištienos kubeliai, 4 vienetai
- Karis, milteliai, 1 arbatinis šaukštelis
- Paprika, milteliai, 0.5 valgomojo šaukšto
- Aitrioji paprika, malti
- Grybai, džiovinti, baravykų, portabelų, šiitakių, šampinjonų
- Alyvuogių aliejus
Kiekiai ~5ltr barščių.
Į puodą įpilamas aliejus ir jame apkepinami šiaudeliais supjaustyti svogūnai. Kai jie praskaidrėja, sudedama smulkiai (2cm kūbeliai) pjaustyta aviena ir apkepinama maišant, vėliau uždengiamas puodas 5 min, kad pasitroškintų. Tada sudedamos žiuljenu supjaustytos morkos ir kepinama kol apminkštės.
Tik dabar (!!!) dedami sultinio kūbeliai, smulkiai pjaustytas česnakas, karis, paprika ir čili. Kepinama gerai maišant 2min.
Daber įpilamas verdantis vanduo paliekant vietos burokėliams, bulvems ir kopūstui. Sudedami nulupti burokeliai. Verdama, kol burokėliai išvirs. Tada išgriebiam burokėlius ir paliekam ataušti, kad galėtumėm vėliau susmulkinti. Tuo metu sudedam supjaustytas bulves, kopustą ir labai smulkiai pjaustytus krapus. Verdama ant lėtos ugnies ~20min.
Baigiant virti, sudedami supjaustyti (sutarkuoti) burėkeliai ir leidžiama užvirti (BET NEVIRTI!!!), nes burokėliai praras spalvą ir salsvą skonį.
Valgoma įsidėjus į barščius grietinės.
Skanaus ir į sveikatą!
2015-12-18 10:43
2015-03-16 11:41
2015-03-16 11:39
2010-10-09 20:57
2017-03-22 15:35