Arvydo gaspačio – šalta daržovių sriuba
- Agurkai, dideli, išsėklinti, 3 vienetai
- Paprika, žalia, išsėklinta, 1 vienetas
- Pomidorai, vidutiniai, 5 vienetai
- Česnakas, 2 skiltelės
- Svogūnai, nedidelis, 1 vienetas
- Krapai, ar petražolės papuošimui
- Petražolės, smulkintos, 1 stiklinė
- Alyvuogių aliejus, 2 valgomieji šaukštai
- Druska
- Juodieji pipirai, malti
Ispaniško stiliaus šaltibarščiai.
Dar reiks: 0,5-1 puodelis „bloody marry“ sulčių mišinio;
100g aromatingų krotonų (skrebučių)*.
½ nulupto išsėklinto agurko supjaustyti smulkiais kūbeliais garnyrui, likusius, pasmulkinus sudėti į maisto kombainą.
¼ nuluptos išsėklintos paprikos supjaustyti smulkiais kūbeliais garnyrui, likusią sudėti į kombainą.
¼ svogūno supjaustyti smulkiais kūbeliais garnyrui, likusį sudėti į kombainą.
1 pomidorą, išspaudus sėklas, supjaustyti smulkiais kūbeliais garnyrui, likusius sudėti į kombainą.
Į kombainą įpylus alyvų aliejaus, „bloody marry“ ir, įdėjus česnakus, petražoles, druskos ir šv.maltų pipirų, viską gerai sumalti į vienalytę tyrę.
Sriuba patiekiama lėkštėse/puodeliuose, papuošiant krapų/petražolių šakele. Garnyrai ir skrebučiai patiekiami atskiroje lėkštelėje.
*Aromatiniai skrebučiai - galima naudoti pirktinius ar pasidarytus iš pažiedėjusios baltos duonos, pakepinus aromatiniame aliejuje:
2-3 Š alyvų aliejaus
Džiovintos prieskoninės žolės: bazilikas, mairūnas, dašis, medetkų žiedlapiai, mėta, petražolės, šv.malti pipirai.
Apvoliojus kūbeliais pjaustytus džiūvėsėlius aliejaus ir prieskonių padaže, sudėti į kepimo skardą ir kepinti orkaitėje kol gražiai apskrus.
2013-08-07 16:05
2011-05-11 14:40
2010-10-09 20:59
2010-08-11 15:25
2014-07-12 12:04