Arvydo Kašmyro arbata „Chai“
Akcijos:
Rodyti
akcijas
TAIP
NE
?
- Juodieji pipirai
- Medus, 1 valgomasis šaukštas
- Gvazdikėliai, 3 vienetai
- Cinamonas, lazdelės, 1 vienetas
- Vanduo, 250 mililitrų
- Pienas, nenugriebtas, 250 mililitrų
- Kardamonas, ankštelės, 6 vienetai
- Imbieras, šviežias, šaknis, 15 gramų
- Arbata, arbatžolės, žalios, 2 valgomieji šaukštai
- Muskatas, maltas
- Druska, rupi
Gaminimo instrukcija:
Arbatos „Chai“ receptų įvairovė didelė, bet iš tos gausos prieskonių derinių aš surinkau man labiausiai patinkantį ir nesudėtingą:
Į piestą sudėti kardamoną ir gvazdikėlius ir grubiai sugrūsti. Cinamoną sulaužyti smulkesniai gabaliukais. Viską, išskyrus arbatžoles ir medų, suberti į vandenį, užvirti ir ant labai mažos ugnies pavirinti 5 min.
Tada suberti arbatžoles ir, nukėlus nuo ugnies, palaikyti dar 5 min. Nukošus visus tirščius, įdėti medų ir užpilti verdančiu pienu. Užkaisti ant ugnies iki virimo, bet neužvirti.
Skanaus ir į sveikatą!
» Rašyti komentarą
» Komentarai
2010-10-25 23:31
Angele, aš juk nekomentuoju pradedančiųjų ar nemokšų ketinimų, neniekinu, nepeikiu... Kaip kalba Rytų Išmintis, "jei neturi nieko GERO pasakyti, verčiau patylėk" arba "Kalbėk tik tada, kai Kalba vertingesnė už Tylą".
2010-08-05 23:55
čia slibinų gėrimas....
2010-08-01 22:53
Ačiū, mergaitės, už gerus žodžius.
Aš stengiuosi sukūrti įdomesnius patiekalus,kad gaminimas ir mėgavimasis skoniu teiktų džiaugsmą, pasitenkinimą, malonumą.
Susilaukiu ir kritikos, bet, dažniausiai iš tų kurie nemėgsta ir tingi užsiimti šiuo menu.
Margarita, arbatos aštrumas priklauso nuo pipirų kiekio. Jų padauginus bus aštriau, bet persimuš kiti buketo komponentai. Beje, proporcijos koreguotinos pagal vandenį ir komponentų auginimo šalį. Pvz., šafranas iš Ispanijos geresnis už Meksikos ar arabišką, o cinamonas geeriausia iš Indijos, ir t.t.
Aš stengiuosi sukūrti įdomesnius patiekalus,kad gaminimas ir mėgavimasis skoniu teiktų džiaugsmą, pasitenkinimą, malonumą.
Susilaukiu ir kritikos, bet, dažniausiai iš tų kurie nemėgsta ir tingi užsiimti šiuo menu.
Margarita, arbatos aštrumas priklauso nuo pipirų kiekio. Jų padauginus bus aštriau, bet persimuš kiti buketo komponentai. Beje, proporcijos koreguotinos pagal vandenį ir komponentų auginimo šalį. Pvz., šafranas iš Ispanijos geresnis už Meksikos ar arabišką, o cinamonas geeriausia iš Indijos, ir t.t.
2010-08-01 19:18
o arbata nelabai aštri?
2010-10-26 14:14