Arvydo kepinti ryžiai su kardamonu
- Ryžiai, ilgagrūdžiai, 1 stiklinė
- Alyvuogių aliejus, šviesus, 1 valgomasis šaukštas
- Gvazdikėliai, 5 vienetai
- Garstyčios, sėklos, 1 valgomasis šaukštas
- Kardamonas, ankštelės, grūstos, 2 valgomieji šaukštai
- Svogūnai, maži, smulkiai supjaustyti, 2 vienetai
- Imbieras, tarkuota šaknis, 50 gramų
- Jalapenai, smulkiai pjaustyti, 2 vienetai
- Ciberžolė, 1 arbatinis šaukštelis
- Druska, 0.5 valgomojo šaukšto
- Anakardžių riešutai, smulkinti, 0.5 stiklinės
- Kalendra, lapai, 2 valgomieji šaukštai
- Citrinų sultys, 0.5 valgomojo šaukšto
Ryžius rėtsamtyje gerai nuplauti šaltame tekančiame vandenyje. Išrinkti lukštus ir pasitaikančius smulkius akmenukus. Sudėti ryžius į puodą ir užpilti dviem puodeliais vandens. Užvirti, uždengti greitai sumažinti iki minimumo ugnį. Virti 5-10 minučių kol grūdai suminkštės ir taps nebeskaidrūs. Virimo trukmė priklauso nuo ryžių kokybės ir kiek ilgai buvo laikomi sandėlyje. Uždengus, nukelti nuo ugnies.
Didelėje keptuvėje ant vidutinės ugnies įkaitinti aliejų. Įdėti gvazdikėlius, garstyčias ir kardamoną. Pastoviai maišant kaitinti, kol prieskoniai paskleis kvapą. Palaipsniui sudėti svogūnus,čili, imbierą ir druską. Kepinti 5-7 minutes ant mažiau vidutinės ugnies, pamaišant, kol svogūnai taps skaidrūs.
Įdėti turmeric ir riešutus, pakepinti dar 1 minutę. Įmaišyti virtus ryžius, kalendrą ir citrinos sultis. Patiekti karštą.
Skanaus ir į sveikatą!