Arvydo kepintų pomidorų kečupas
- Pomidorai, 3 kilogramai
- Cukrus, rudas, 120 mililitrų
- Česnakas, smulkiai pjaustyti, 150 mililitrų
- Česnakas, smulkiai pjaustyti, 2 skiltelės
- Actas, balzaminis, 120 mililitrų
- Actas, balzaminis, 120 mililitrų
- Actas, balzaminis, 60 mililitrų
- Druska
- Kajeno pipiras
Vasara - šašlykų metas, todėl siūlau porą savo kečupo receptų.
Trijų rūšių actas ir kepinti pomidorai naudojami išgauti maksimalų sodrų skonį.
Įkaitinti orkaitę iki 230C.
Pomidorus puseles sudėlioti kepimo skardoje, apšlakstyti alyvų aliejum ir kepinti apie 20 min, kol suminkštės ir pasiraukšlės, bet ne apdegs.
Leisti pomidorams kelias min. atvėsti, dėti nedidelėmis porcijomis į procesorių ir plakti iki tyrės.
Atsargiai! Plakant karštus produktus, garai dažnai išstumia dangtį ir galima nusiplikyti. Pradėkit plakti nedidelį kiekį lėtu greičiu vos pravėrus dangtį, vėliau, stipriaiuždenkit ir greitį padidinkit.
Puode ant vidutines ugnies apie minute pakaitinkit cukrų, maišydami medine mentele. Sudėkit svogūnus, česnaką ir pomidorų tyrę. Sumažinus ugnį virkit dar 10 min.
Supylus actus virti dar 20 min. ar kol tūris sumažės maždaug trečdaliu. Turėtų būti jau pakankamai tirštas. Nukaiskit ir pagardinkit druska ir Kajeno pipirais.
Perkoškit per sūrmaišį.
ATŠALDYMAS: Į didelį puodą pridėti per pusę ledo ir vandens ir įdėti indą su kečupu. Aušinti maišant, kol temperatūra nukris iki 200C. Neleiskit vandeniui patekti į kečupą.Ataušintą kečupą galimą laikyti šaldytuve iki 10 dienų.
Gaunama apie 1 ltr.