Arvydo kepti šparagai su rabarbarų padažu

Arvydo kepti šparagai su rabarbarų padažu
Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
Ingredientai:
  • Šparagai, glėbeliai, 2 vienetai
  • Svogūnai, šalotės, 1 vienetas
  • Rabarbarai, 3 vienetai
  • Alyvuogių aliejus, 2 valgomieji šaukštai
  • Actas, baltas balzaminis, 50 mililitrų
  • Druska
  • Juodieji pipirai, malti šviežiai
Gaminimo instrukcija:

Įkaitinam orkaitę iki 200-210 C
Kepimo skardoje paskleidžiam vienu sluoksniu nuplautus ir paruoštus šparagus, apšlakstom alyvų aliejum, apibarstom druska ir pipirais pagal skonį, ir kepinam orkaitėje 15-20 min. retsykiais skardą krestelint, kad šparagai pasivartytų. Šparagai tampa minkšti su paskrudusiais galiukais.

Tuo metu pakaitinam keptuvėje alyvu aliejų, sudedam smulkiai supjaustytą svogūnėlį, o kai jis suminkštėja, sudedam smulkiai pjaustytus rabarbarus ir apšlakstom balzaminiu actu. Kepinama kol viskas pavirs tyre, tada per sietelį perkošiama ir užpilama į ant jau lėkštėse sudetų šparagų.

Skanaus ir į sveikatą!

» Rašyti komentarą
» Komentarai