Arvydo kepti šparagai su rabarbarų padažu
Akcijos:
Rodyti
akcijas
TAIP
NE
?
- Šparagai, glėbeliai, 2 vienetai
- Svogūnai, šalotės, 1 vienetas
- Rabarbarai, 3 vienetai
- Alyvuogių aliejus, 2 valgomieji šaukštai
- Actas, baltas balzaminis, 50 mililitrų
- Druska
- Juodieji pipirai, malti šviežiai
Gaminimo instrukcija:
Įkaitinam orkaitę iki 200-210 C
Kepimo skardoje paskleidžiam vienu sluoksniu nuplautus ir paruoštus šparagus, apšlakstom alyvų aliejum, apibarstom druska ir pipirais pagal skonį, ir kepinam orkaitėje 15-20 min. retsykiais skardą krestelint, kad šparagai pasivartytų. Šparagai tampa minkšti su paskrudusiais galiukais.
Tuo metu pakaitinam keptuvėje alyvu aliejų, sudedam smulkiai supjaustytą svogūnėlį, o kai jis suminkštėja, sudedam smulkiai pjaustytus rabarbarus ir apšlakstom balzaminiu actu. Kepinama kol viskas pavirs tyre, tada per sietelį perkošiama ir užpilama į ant jau lėkštėse sudetų šparagų.
Skanaus ir į sveikatą!
» Rašyti komentarą
» Komentarai