Arvydo naminis majonezas
- Garstyčios, 1 valgomasis šaukštas
- Alyvuogių aliejus, tamsus, 150 mililitrų
- Kiaušiniai, tryniai, 2 vienetai
- Citrinų sultys, šviežiai spaustos, 2 valgomieji šaukštai
- Druska, 0.5 valgomojo šaukšto
- Krapai, smulkinti, gali būti ir laiškiniai česnakai arba ančiuviai, 2 valgomieji šaukštai
Naminis majonezas – paklausite "ko čia vargintis?" Bet, kartą pamėginę, vargiai grįšite atgal prie parduotuvinio – su konservantais, emulgatoriais, spalvintojais, sintetiniais kvapais.
Bazinis majonezo receptas prasideda nuo dviejų kiaušinio trynių ir trupučio garstyčių. Pamažu įpilant augalinio aliejaus ir pastoviai plakant gaunamas tirštos konsistencijos majonezas. Toliau galite dėti priedus nuo šviežių žalumynų iki ančiuvių ar česnakų, ar… meginkit kurti ir fantazuoti.
Gaminimas:
1. Pasiruošti visus ingredientus. Sudėti trynius ir garstyčias į švarų dubenėlį ir išmaišyti. Gerai plakti apie 30 sekundžių. Tada plakti po kelis lašus pilant aliejų. Plakinys taps kremiškai tirštas.
2. Supylus apie pusę aliejaus, supilti citrinos sultis ir toliau plakti. Rūgštis pašviesins spalvą. Paskaninti druska ir toliau pilant likusį aliejų gerai plakti.
3. Dabar jau turim paprasčiausią majonezą. Įvairovę galima susikurti dedant įvairius prieskonius, priedus ir žalumynus. Galimybės begalinės.
Gaunama apie 200 ml majonezo
2017-01-08 14:52
O del citrinos, druskos ir galbūt cukraus, tai rekomenduočiau viską isplakus ragauti, kaskart paragavus plaunant šaukštelį, nes skirtingu gamintoju garstyčiose yra skirtingas kiekis druskos, cukraus, citrinu rūgšties ir acto. Ačiū autoriui ir sekmės bandymuose.
2016-12-18 14:06
2016-01-26 12:14
2014-07-05 11:07
2017-05-16 15:12