Arvydo paprasta grikių košė
Akcijos:
Rodyti
akcijas
TAIP
NE
?
- Sviestas
- Druska
- Vanduo, 2 stiklinės
- Grikiai, 1 stiklinė
Gaminimo instrukcija:
Švarūs grikiai suberiami į puodą, užpilami šaltu vandeniu ar šaltu sultiniu (galima į vandenį įdėti sauso sultinio), užverdama (bet neverdama) ir nukėlus nuo ugnies dedama 20-30 min tarp dviejų pagalvių. Po to, uždedama ant viršaus sviesto ir uždengus pagalvėmis palaikoma, kol ištirps sviestas. Tada viskas permaišoma ir valgoma su tikru (nenuliesintu) pienu.
Galima vietoj laikymo tarp pagalvių virti ant labai labai mažos ugnies 20 min tik jokiu būdu nemaišant. Tada grikiai būna taip pat birūs ir sultingi, o ne pavirsta pliurza.
Proporcija 1:2 Labai svarbu kaip ir grikių kokybė. SKANAUS!
» Rašyti komentarą
» Komentarai
2010-01-31 04:10
O ar ne geriau butu tuos grikius is karto verdanciu vandeniu uzpilti ir jau tada tarp tu pagalviu ar kaldru laikyti. Patalai susiltu ..............
2010-01-30 13:54
Aciu labai
2010-01-30 13:54
Aciu labai
2014-10-21 08:03