Arvydo pieniškas sultingas omletas
Akcijos:
Rodyti
akcijas
TAIP
NE
?
- Pastarnokas, susmulkintos šaknys
- Kiaušiniai
- Pienas
- Sviestas
- Druska
- Juodieji pipirai, šv. malti
- Petražolės, žalios, smulkintos
- Petražolės, žalios, smulkintos
Gaminimo instrukcija:
Kiaušiniai lėtai išplakami iki maždaug vientisos masės, tada įpilama pieno tiek tūrio, kiek yra kiaušinių, išmaišoma su prieskoniais.
Kepti geriausia storadugniame puode ar gilioj keptuvėje, kad tolygiau pasiskirstytų temperatūra.
Kepimo inde ištirpinamas sviestas. Supilama gauta masė ir įkaitinama maišant. Tada uždengiama ir ant labai mažos ugnies paliekama nemaišant(!) ~20-30 min. (priklausomai nuo kiekio). Iškepus yra kai viduryje skystis jau koaguliavo.
Serviruojama į gilesnes lėkšteles dideliu šaukštu įdedant vientisus omleto gabalus ir užbrščius smulkintų žalių petražolių. SKANAUS!
Dėmesio! Perkaitinus ar kepant maišant omletas bus nepurus ir sausas plaukiojantis savo sultyse.
» Rašyti komentarą
» Komentarai
2015-03-19 17:24
O kur ir kada dedamas pastarnokas???? Kepant, ar po to?
2010-04-27 21:22
Skaniai gavosi, aciu uz recepta. idomus skonis
2009-10-12 17:43
megstu omleta ir pastarnokus.galima pastarnokus supjiaustyti siaudeliais,pakepinti aliejuje,ideti sauja razinu,poro arba svoguno,atsaldyti ir tinka labai su silke arba zuvimi.pastarnokas puiki ir labai skani darzove tiek zalia,virta ar kepta.
2015-04-10 18:50