Aštri, saldžiarūgštė baltųjų kiniškų grybų sriuba su vištiena
- Actas
- Vanduo, 3 litrai
- Vištienos filė, 300 gramų
- Grybai, baltieji kiniški, pakeliais, 0.5 vieneto
- Baltieji pipirai, Santa Maria сitrinpipirai, 0.5 valgomojo šaukšto
- Cukrus
- Juodieji pipirai, 2 arbatiniai šaukšteliai
- Druska
Pirmiausia užkaičiame 3 l vandens, kol šis užvirs juostelėmis susipjaustome vištos krūtinėlės filė. Vandeniui užvirus sumetame pjaustytą vištieną ir verdame.
Pusę pakelio baltųjų kiniškų grybų užpiltame verdančiu vandeniu ir palaikome 10-15 min, tuomet supjaustome. Toliau tuos pačius grybus sudedame į puodą ir toliau verdame kartu su vištiena.
Į vištienos sultinį suberiame samtį cukraus, supilame samtį acto, pagal skonį įberiame druskos, suberiame Santa Maria citrinpipirius (jei turite baltuosius pipirus), jų įberiame gerus du valgomus šaukštus.
Kas mėgsta mėgsta gana aštriai – dar įberkite du arbatinius šaukštelius juodųjų pipirų. Patarimas – visuomet ragauti, kad nenurūgštintumėte ir nenuaštrintumėte...
Sriubą paverdame kokias 15 – 20 min. Ir štai Jums kiniškai lietuviška sriuba.
Skanaus visiems!
2015-11-18 03:23
2015-09-03 11:23
2014-12-29 15:17
astriosios paprikos o taip viskas panasu Sekti cukraus ir obuolinio acto santyki gaunasi labai skani sriubyte
2014-10-16 16:48
2016-06-21 02:54