Aštri vištiena su alyvuogėmis ir rausvaisiais svogūnais
Akcijos:
Rodyti
akcijas
TAIP
NE
?
- Vištiena, 1 kilogramas
- Alyvuogės, žaliosios, 80 gramų
- Miltai, 2 valgomieji šaukštai
- Citrinų sultys, 2 valgomieji šaukštai
- Česnakas, 3 skiltelės
- Alyvuogių aliejus, 1.5 valgomojo šaukšto
- Druska
- Juodieji pipirai
- Rausvieji svogūnai, 1 vienetas
- Česnakas, smulkinti, 2 skiltelės
- Baltas vynas, 250 mililitrų
- Lauro lapai, 5 vienetai
- Citrinos, (sultys), 1 valgomasis šaukštas
- Cukrus, rudas, 1 arbatinis šaukštelis
- Prieskoniai, indiškų prieskonių mišinys
- Džiovintas raudonėlis
Gaminimo instrukcija:
Porcijų skaičius: 4
Vištienos gabaliukus apšlakstyti citrinų sultimis, pabarstyti druska, pipirais ir gausiai apvolioti miltuose. Apkepti alyvuogių aliejuje iš abiejų pusių, kol gražiai paruduos. Sudėti į kepimo indą ir kepti įkaitintoje 180 C laipsnių orkaitėje 30 min.
Į įkaitintą keptuvę pilti alyvuogių aliejaus, sudėti supjaustytus svogūnus, trintą česnaką ir kepinti pora minučių. Supilti vyną ir troškinti dar 1 minutę. Supilti vandenį, berti raudonėlio, rudojo cukraus, sudėti lauro lapus, išspausti šiek tiek citrinų sulčių ir dar šiek tiek pakaitinti.
Keptuvės turinį sudėti į kepimo indą ir pašauti į orkaitę ir kepti dar 10 - 15 minučių. Patiekti su žaliosiomis alyvuogėmis.
» Rašyti komentarą
» Komentarai