Aštri vištiena su alyvuogėmis ir rausvaisiais svogūnais

Aštri vištiena su alyvuogėmis ir rausvaisiais svogūnais
Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
Ingredientai:
  • Vištiena, 1 kilogramas
  • Alyvuogės, žaliosios, 80 gramų
  • Miltai, 2 valgomieji šaukštai
  • Citrinų sultys, 2 valgomieji šaukštai
  • Česnakas, 3 skiltelės
  • Alyvuogių aliejus, 1.5 valgomojo šaukšto
  • Druska
  • Juodieji pipirai
Padažui:
  • Rausvieji svogūnai, 1 vienetas
  • Česnakas, smulkinti, 2 skiltelės
  • Baltas vynas, 250 mililitrų
  • Lauro lapai, 5 vienetai
  • Citrinos, (sultys), 1 valgomasis šaukštas
  • Cukrus, rudas, 1 arbatinis šaukštelis
  • Prieskoniai, indiškų prieskonių mišinys
  • Džiovintas raudonėlis
Gaminimo instrukcija:
  1. Vištienos gabaliukus apšlakstyti citrinų sultimis, pabarstyti druska, pipirais ir gausiai apvolioti miltuose. Apkepti alyvuogių aliejuje iš abiejų pusių, kol gražiai paruduos. Sudėti į kepimo indą ir kepti įkaitintoje 180 C laipsnių orkaitėje 30 min.

  2. Į įkaitintą keptuvę pilti alyvuogių aliejaus, sudėti supjaustytus svogūnus, trintą česnaką ir kepinti pora minučių. Supilti vyną ir troškinti dar 1 minutę. Supilti vandenį, berti raudonėlio, rudojo cukraus, sudėti lauro lapus, išspausti šiek tiek citrinų sulčių ir dar šiek tiek pakaitinti.

  3. Keptuvės turinį sudėti į kepimo indą ir pašauti į orkaitę ir kepti dar 10 - 15 minučių. Patiekti su žaliosiomis alyvuogėmis.

Porcijų skaičius: 4
Receptą atsiuntė: Laima
» Rašyti komentarą
» Komentarai