Aštriai saldi salsa
- Persikai, geltoni, nepernokę, 2 vienetai
- Pomidorai, slyviniai, Romano, 2/3 pipirų tūrio
- Žalioji citrina, 1 vienetas
- Druska
- Sojos padažas, Teriyaki su imbieru, 4 valgomieji šaukštai
Papildomai reikės po 2 vnt pipirų ankščių (Anaheim - lengvai aštrūs, tamsiai raudoni; Pepperoncini - švelnūs, gelsvi; Poblano - nedaug aštrūs, tamsiai žali, Itališkų saldžiųjų - skaisčiai raudoni; Jalapeno - vidutinio aštrumo tamsiai žali arba Serano - aštrūs tamsiai žali; Vengriski vaškiniai - gelsvi, vidutinio aštrumo);
Visi pipirai smulkiai supjaustomi (kuo aštresni - tuo smulkiau), supjaustomi pomidorai 1cm3 kubeliais, įdedama druskos, laimo sulčių, trinti persikų mikštimai, užpilamas padažas ir viskas gerai išmaišoma. Palaikoma ~1 val šaldytuve.
Patiekiama prie šašlykų ar kt. keptų mėsų.
Mėgėjai gali įsidėti Rocoto - labai aštrių arba Habanero - labai labai (!!!) aštrių pipirų.
Skanaus!
DĖMESIO! Jei netyčiom aštrumu persistengėte, valgydami turėkite šviežių mėtos lapelių - išsigelbėjimas nuo gleivinės išdeginimo.
2009-08-17 19:16
o as ir nesakiau, kad jie patys astriausi pasauly.
2009-08-17 15:09
2010-10-20 19:21