Aštrus kepsnys
Akcijos:
Rodyti
akcijas
TAIP
NE
?
- Kalakutiena, file, 300 gramų
- Majonezas, 4 valgomieji šaukštai
- Česnakas, susmulkintas, 1 skiltelė
- Pomidorų padažas, 4 valgomieji šaukštai
- Džiūvėsėliai, 50 gramų
- Aliejus, 100 mililitrų
- Bulvės, 3 vienetai
- Prieskoninės žolelės, 1 žiupsnelis
- Agurkai, 3 vienetai
Gaminimo instrukcija:
Porcijų skaičius: 3
Kalakutienos filė supjaustyti apie 1 cm storio gabalėliais, lengvai pamušti kad suminkštėtų, ištepti majonezu, sumaišytu su skiltele smulkinto česnako ir palikti 10-15 min., kad aromatai įsigertų į mėsą.
Prieš kepant, filė gabalėlius apvolioti džiūvėsėliuose ir apkepti keptuvėje, nedideliame kiekyje "Daumantų" rapsų aliejaus (po 2 min. iš abiejų pusių).
Apkeptą mėsą dėti į kepimo skardą, ant kiekvieno gabaliuko užtepti po 1-2 šaukštus kiniško padažo ir kepti orkaitėje apie 10 - 15 min. 180 °C temperatūroje.
Garnyrui puikiai tinka "Daumantų" marinuoti agurkai ir šiaudeliais supjaustytas, prieskoniais apibarstytos ir "Daumantų" aliejumi pašlakstytos orkaitėje keptos bulves.
» Rašyti komentarą
» Komentarai
2014-12-30 19:18
zas
2014-11-30 10:17
Vakar išbandžiau taip paruošti kepsnius - šeimyna liko sužavėta! Skanu, sultinga, pikantiška! Šventiniam stalui puikiai tinkantis patiekalas
2014-11-27 18:15
Įdomi mintis panaudoti Kinišką padažą su vaisiais ir daržovėm. Niekada nebūčiau sugalvojusi taip užkepti kepsnį
2014-11-27 18:11
Kokios kalėdos be sočios kalakutienos Puikus receptas!
2015-11-26 18:01