Aštrus kepsnys

Aštrus kepsnys
Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
Ingredientai:
  • Kalakutiena, file, 300 gramų
  • Majonezas, 4 valgomieji šaukštai
  • Česnakas, susmulkintas, 1 skiltelė
  • Pomidorų padažas, 4 valgomieji šaukštai
  • Džiūvėsėliai, 50 gramų
  • Aliejus, 100 mililitrų
  • Bulvės, 3 vienetai
  • Prieskoninės žolelės, 1 žiupsnelis
  • Agurkai, 3 vienetai
Gaminimo instrukcija:
  1. Kalakutienos filė supjaustyti apie 1 cm storio gabalėliais, lengvai pamušti kad suminkštėtų, ištepti majonezu, sumaišytu su skiltele smulkinto česnako ir palikti 10-15 min., kad aromatai įsigertų į mėsą.

  2. Prieš kepant, filė gabalėlius apvolioti džiūvėsėliuose ir apkepti keptuvėje, nedideliame kiekyje "Daumantų" rapsų aliejaus (po 2 min. iš abiejų pusių).

  3. Apkeptą mėsą dėti į kepimo skardą, ant kiekvieno gabaliuko užtepti po 1-2 šaukštus kiniško padažo ir kepti orkaitėje apie 10 - 15 min. 180 °C temperatūroje.

  4. Garnyrui puikiai tinka "Daumantų" marinuoti agurkai ir šiaudeliais supjaustytas, prieskoniais apibarstytos ir "Daumantų" aliejumi pašlakstytos orkaitėje keptos bulves.

Porcijų skaičius: 3
Receptą atsiuntė: Laima
» Rašyti komentarą
» Komentarai
Vika
2015-11-26 18:01
Nu jo, idejos sveikai vakarienei ir stai mesos kepsnys su fri ir raug., arba blogiau dar marinuotais agurkais ))) Lietuviai nesupranta zodzio "veikas" matyt ))
docentas
2014-12-30 19:18
zas
Rūta
2014-11-30 10:17
Vakar išbandžiau taip paruošti kepsnius - šeimyna liko sužavėta! Skanu, sultinga, pikantiška! Šventiniam stalui puikiai tinkantis patiekalas
Jurgita
2014-11-27 18:15
Įdomi mintis panaudoti Kinišką padažą su vaisiais ir daržovėm. Niekada nebūčiau sugalvojusi taip užkepti kepsnį
Vita
2014-11-27 18:11
Kokios kalėdos be sočios kalakutienos Puikus receptas!