Aštrūs rauginti agurkai

Aštrūs rauginti agurkai
Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
Ingredientai:
  • Agurkai
  • Krapai
  • Vynuogės, lapai, 10 vienetų
  • Česnakas, skiltelės
  • Juodieji serbentai, lapai
  • Aitrioji paprika, 4 vienetai
  • Druska
Gaminimo instrukcija:

Užpilui vienam litrui vandens reikės šaukšto su kaupu druskos.

Į trijų litrų stiklainio dugną dedame krapo žiedyną, dešimt vynuogių lapų (jie duos rūgšties), keletą skiltelių česnako, juodųjų serbentų lapų ir keturis čili pipiriukus (geriau šviežius, bet tinka ir džiovinti). Užvirinam vandenį, pilam druską. Užvirus pilam ant agurkų ir iškarto uždarom karštam vandeny palaikytu plastikiniu dangteliu ir nešam į rūsį. Jeigu turite gręžinio vandenį ar šaltinį šalia namų, galima tiesiog suberti tris šaukštus druskos į stiklainį, užpilti šaltu vandeniu ir nešt į rūsį. Tokie agurkai lieka traškūs ir įgauna specifinį skonį nuo vynuogių lapų ir čili pipirų.

» Rašyti komentarą
» Komentarai
Renata
2009-08-03 09:05
Mielas dėde, čili yra paprikų genties pipiras, taigi jokios klaidos čia nėra.
Dėdė
2009-08-03 08:26
gamtoje auga pipirai ir paprikos. Čia Renata deda čilės paprikėles, o ne pipirus. Laikas išmokti