Aštrūs ridikėliai žiemai (nevirti ir netroškinti)
Akcijos:
Rodyti
akcijas
TAIP
NE
?
- Daržovės, (supjaustytas plonais griežinėliais), 2.5 kilogramo
- Druska, 4 valgomieji šaukštai
- Actas, (9 proc.), 1.5 stiklinės
- Cukrus, 3 stiklinės
- Aliejus, 8 valgomieji šaukštai
- Česnakas, 1 galva
- Paprika, aitrios, maltos, 3 arbatiniai šaukšteliai
Gaminimo instrukcija:
Porcijų skaičius: 15
Šis receptas tinka ne tik ridikėliams, tinka ir agurkams, ir morkoms, ir aguročiams ir t.t.
Asmeniškai aš dariau miksą iš ridikėlių, agurkų ir morkų.
Taigi, kol ridikėliai dar yra jūsų darže – paskubam!
Jūsų pasirinktas daržoves (supjaustytas plonais griežinėliais) – 2,5kg. sumaišome su 4 v.š. druskos be kaupo ir paliekame 8 val. Po 8 val. išpilame susidariusį skystį.Marinatą užvirti ir leisti atvėsti. Užpilti marinatu daržoves ir palikti dar 12 val. Sudėti į stiklainius ir išnešti į rūsį. Nei virti, nei troškinti nereikės, gerai stovi visą žiemą dėl savo aitrumo.
Labiausiai tinka prie mėsos.
Skanaus.
» Rašyti komentarą
» Komentarai
2015-09-13 12:28
tai i nupilta skysti det acta, alieju ir cukru?
2022-07-31 18:05