Aštuonkojo salotos su šparaginėmis pupelėmis
lieka tik skanaus...
Akcijos:
Rodyti
akcijas
TAIP
NE
?
- Aštuonkojis, (konservuotas), 1 vienetas
- Šparaginės pupelės, (supjaustytos) apie, 150 gramų
- Česnakas, 2 skiltelės
- Paprika, arba pomidoras , 0.5 vieneto
- Poras, (baltoji dalis, galima ir svogūno) apie, 100 gramų
- Druska
- Alyvuogių aliejus, kepimui
- Padažas, Ajvar ar kitoks (aštrus), 2 arbatiniai šaukšteliai
- Pipirai, juodi
Gaminimo instrukcija:
Porcijų skaičius: 2
Aštuonkojo konservų gabaliukus nuvalyti ir labai nesusmulkinti. Česnako skilteles susmulkinti. Porą - smulkinti pusžiedžiais ar smulkiau.
Šparagines pupeles (naudoju apvirtas, šaldytas, paruoštas iš rudens) atšildyti, perplauti vandeniu, nuvarvinti. Papriką smulkinti gabaliukais ar juostelėmis, galima vietoje paprikos dėti pomidoriukus vyšninius ar kitus.
Keptuvėje įkaitinti alyvuogių aliejų ir jame apkepti česnaką, berti šparagines pupeles, porą, viską pakepti. Pabaigoje sudėti smulkintą aštuokojį, barstyti pipirais, druska. Gardinti padažu, skanaus!!!
» Rašyti komentarą
» Komentarai