Asturiškai pagaminta žuvis
Akcijos:
Rodyti
akcijas
TAIP
NE
?
- Menkės, 500 gramų
- Vynas, baltas, 100 mililitrų
- Svogūnai, 1 vienetas
- Sviestas, 80 gramų
- Šokoladas, tarkuotas, juodasis, 1 valgomasis šaukštas
- Pievagrybiai, 1 sauja
- Kvietiniai miltai, 1 valgomasis šaukštas
- Gvazdikėliai, malti
- Cinamonas
- Druska
- Pipirai, juodieji
Gaminimo instrukcija:
Svogūnas smulkiai supjaustomas ir pakepinamas su puse nurodyto sviesto. Suberiami miltai, viskas dar pakepinama, po to įpilama 250 ml vandens. Padažas gerai išmaišomas, kad nebūtų gumuliukų. Dabar į jį supilamas vynas, suberiamas šokoladas, gvazdikėliai, cinamonas, druska ir pipirai. Ugniai atsparaus stiklo plokščias dubuo ištepamas aliejumi ir pastatomas ant viryklės krašto arba ant labai mažos ugnies. Į jį sudedama porcijomis supjaustyta žuvis, supilamas padažas. Troškinama ant visai mažos ugnies. Grybai nuvalomi, smulkiai supjaustomi, patroškinami likusiame svieste ir 10 min. prieš valgį patiekiant sudedami į dubenį su žuvimi. Prie žuvies paduodama ryžių košė.
» Rašyti komentarą
» Komentarai