Asturiškai pagaminta žuvis

Asturiškai pagaminta žuvis
Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
Ingredientai:
  • Menkės, 500 gramų
  • Vynas, baltas, 100 mililitrų
  • Svogūnai, 1 vienetas
  • Sviestas, 80 gramų
  • Šokoladas, tarkuotas, juodasis, 1 valgomasis šaukštas
  • Pievagrybiai, 1 sauja
  • Kvietiniai miltai, 1 valgomasis šaukštas
  • Gvazdikėliai, malti
  • Cinamonas
  • Druska
  • Pipirai, juodieji
Gaminimo instrukcija:

Svogūnas smulkiai supjaustomas ir pakepinamas su puse nurodyto sviesto. Suberiami miltai, viskas dar pakepinama, po to įpilama 250 ml vandens. Padažas gerai išmaišomas, kad nebūtų gumuliukų. Dabar į jį supilamas vynas, suberiamas šokoladas, gvazdikėliai, cinamonas, druska ir pipirai. Ugniai atsparaus stiklo plokščias dubuo ištepamas aliejumi ir pastatomas ant viryklės krašto arba ant labai mažos ugnies. Į jį sudedama porcijomis supjaustyta žuvis, supilamas padažas. Troškinama ant visai mažos ugnies. Grybai nuvalomi, smulkiai supjaustomi, patroškinami likusiame svieste ir 10 min. prieš valgį patiekiant sudedami į dubenį su žuvimi. Prie žuvies paduodama ryžių košė.

» Rašyti komentarą
» Komentarai