Au gratin tagliatelle makaronai
- Baklažanai, 8 riekės
- Makaronai, 280 gramų
- Krevetės, 160 gramų
- Pupelės, 160 gramų
- Pomidorai, 120 gramų
- Žuvies pasta, 100 gramų
- Midijos, 100 gramų
- Alyvuogių aliejus, 40 mililitrų
- Kietasis sūris, 25 gramai
- Baltas vynas
- Petražolės
- Džiovintas raudonėlis
- Aitrioji paprika
Plonai supjaustykite baklažaną ir apskrudinkite alyvuogių aliejuje. Palikite ant popierinio rankšluosčio, kad nudžiūtų.
Išvirkite pupeles nedideliame kiekyje vandens, kad pupulės įgautų kreminę tekstūrą.
Keptuvėje su aliejumi pakepinkite česnaką, čili pipirą ir sudėkite jūros gėrybes. Šliukštelėkite balto vyno ir kai tik jis išgaruos, įberkite druskos ir įdėkite žuvies pastą.
Galiausiai susmulkinkite pomidorus, prieš tai pašalinę jų odeles. Paskaninkite žolelėmis.
Išvirkite makaronus pagal instrukciją, sudėkite į keptuvę su padažu ir apibarstykite parmezanu. Gerai išmaišykite ir, kai makaronai šiek tiek pravės, pradėkite ruošti tūbeles iš baklažanų.
Suvynioję masę į baklažano riekeles ir suformavę tūteles, dėkite jas į kepimo indą ir kepkite orkaitėje 10 minučių, 180 laipsnių kaitroje.
Į lėkštę įkrėskite pupelių kremo, o ant viršaus patupdykite iškepusias baklažano tūteles.
Papuoškite lėkštę likusiais žalumynais ir pomidorais. Skanaus!