Aviečių ir baltųjų serbentų uogienė

Aviečių ir baltųjų serbentų uogienė
Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
Ingredientai:
  • Juodieji serbentai, 1 kilogramas
  • Aviečių sultys, 1 litras
  • Cukrus, 2.5 kilogramo
Gaminimo instrukcija:
  1. Serbentus sumaišyti su 0,5 kg cukraus ir laikikite 8 val.

  2. Susidariusias sultis nupilkite, sumaišykite su aviečių sultimis, subertkite cukrų ir virkite sirupą. Jį virkite tol, kol nuvirs trečdalis jo tūrio

  3. Į karštą sirupą suberkite uogas ir virkite 10 min. mažinant ir didinant ugnį.

  4. Kai uogos ima blizgėti, uogienę supilkite į stiklainius ir sandariai uždaryti.

Porcijų skaičius: 10
Receptą atsiuntė: Laima
» Rašyti komentarą
» Komentarai
irena
2018-06-25 16:41
kodėl uogienė pavadinta aviečių ir baltųjų serbentų, o uogienės sudedamosios dalys juodieji serbentai ir aviečių sultys?