Avienos pilavas
Akcijos:
Rodyti
akcijas
TAIP
NE
?
- Aviena, 500 gramų
- Razinos, 3 valgomieji šaukštai
- Migdolai, 2 valgomieji šaukštai
- Juodieji pipirai
- Ryžiai, 1.5 stiklinės
- Aliejus, 0.5 stiklinės
- Pomidorų padažas, 1 valgomasis šaukštas
- Svogūnai, 3 vienetai
- Česnakas, skiltelė, 1 vienetas
- Druska
- Cukrus
- Krapai, smulkinti, 1 valgomasis šaukštas
- Vanduo
Gaminimo instrukcija:
Mėsa supjaustoma kubeliais ir apkepinama, po to sudedama česnakas, stambiai supjaustyti svogūnai, įpilama truputį vandens. Prieš baigiant mėsą troškinti, suberiami perplauti, nusausinti ryžiai. Kai tik ryžiai pasidaro birūs, sukrečiamas pomidorų padažas, sudedami prieskoniai, įpilama truputį verdančio vandens, puodas uždengiamas dangčiu ir pastatomas ant mažos ugnies (kartkartėmis įpilama po truputį karšto vandens). Ryžiai turi išlikti birūs. Į ištroškintą pilavą tuoj pat supilama nuplautos razinos, migdolai ir smulkiai supjaustyti žalumynai. Puodas su patiekalu gerai įvyniojamas ir pastatomas į šiltą vietą. Valgyti paduodamas karštas.
» Rašyti komentarą
» Komentarai
2011-06-17 12:15