Avienos sriuba su ropėmis
Akcijos:
Rodyti
akcijas
TAIP
NE
?
- Aviena, 400 gramų
- Perlinės kruopos, 1 stiklinės yra 250 ml, 0.5 stiklinės
- Svogūnai, 2 vienetai
- Poras, 1 vienetas
- Morkos, 1 vienetas
- Ropės, 1 vienetas
- Salierai, šaknis, 100 gramų
- Krapai
- Juodieji pipirai, milteliai
- Druska
Gaminimo instrukcija:
Vietoj ropių galima naudoti bulves, vietoj krapų - kalendrą, petražoles.
Išverdame perlines kruopas.
Avieną iš vakaro įtriname prieskoniais: druska, pipirais.
Mėsą užpilame 2 litrais vandens ir verdame 20 min., pašalinant putas.
Svogūnus nulupame ir supjaustome žiedais, sudedame į vandenį su mėsa, įberiame druskos ir verdame apie 40 min.
Į sriubą sudedame išvirtas perlines kruopas, supjaustytas morkas, porą, ropę, saliero šaknį. Verdame tol, kol išverda morkos ir ropė.
Į išvirusią sriubą suberiame susmulkintus krapus. Prie sriubos tinka skrudinta duona. Skanaus!
» Rašyti komentarą
» Komentarai