Avietinis tortas
- Kvietiniai miltai, 100 gramų
- Cukrus, 200 gramų
- Kepimo milteliai, 3 arbatiniai šaukšteliai
- Citrinos, žievelė, tarkuota, 0.5 vieneto
- Vanilinis cukrus, 1 arbatinis šaukštelis
- Grietinėlė, 35%, 500 mililitrų
- Kiaušiniai, 4 vienetai
- Krakmolas, 75 gramai
- Kokoso drožlės, 50 gramų
- Lazdyno riešutai, malti, 1 valgomasis šaukštas
- aviečių uogienė, 50 gramų
- Avietės, šaldytos, 250 gramų
- Želatina, 24 gramai
- Sirupas, aviečių, 100 mililitrų
- Varškė, lliesa, 500 gramų
- Mėta, lapeliai
Tešlai išplakite kiaušinius su 4 šaukštais karšto vandens, cukrumi ir tarkuota citrinos žievele. Miltus sumaišykite su krakmolu ir persijokite į kiaušinių masę. Suberkite maltus lazdyno riešutus ir viską kruopščiai išmaišykite.
Tešlą iškrėskite į popieriumi išklotą kepimo formą, išlyginkite ir kepkite 180 °C temp. orkaitėje 30 minučių. Iškepusį biskvitą perkelkite ant padėklo su grotelėmis, nuimkite kepimo popierių ir leiskite atvėsti. Po to perpjaukite biskvitą per pusę horizontaliai. Apatinę dalį įdėkite į sudedamą kepimo formą ir sutepkite džemu.
Kremui atšildykite šaldytas avietes. Želatiną užmerkite šaltame vandenyje. Kai išbrinks, pakaitinkite, kad ištirptų, bet neužvirinkite, paskui atvėsinkite. Uogas suberkite į puodą, užpilkite sirupu, suberkite vanilinį cukrų ir lengvai pakaitinkite. Į uogų piure supilkite pravėsusią želatiną, gerai išmaišykite. Kai masė pradės stingti, sumaišykite ją su varške ir plakta grietinėle.
Ant biskvito išdėti 2/3 avietinio kremo ir išlyginkite. Ant viršaus uždėkite antrą biskvito dalį ir sukrėskite likusį kremą. Padėkite tortą nakčiai į šaldytuvą. Prieš patiekiant tortą išimkite iš formos, apibarstykite kokosu.
Skanaus :*