Avižinės bandelės
- Vanilinas, 1 arbatinis šaukštelis
- Kvietiniai miltai, 1.5 stiklinės
- Avižos, miltai, 1 stiklinė
- Grietinė, 4 valgomieji šaukštai
- Sviestas, kambario temperatūros, 85 gramai
- Cukrus, įdarui, 0.5 stiklinės
- Kiaušiniai, aptepimui, 1 vienetas
- Druska, 0.5 arbatinio šaukštelio
- Soda, 0.5 arbatinio šaukštelio
- Varškė, rikota, įdarui, 400 gramų
- Cukrus, įdarui
- Spanguolės, džiovintos, įdarui, 60 gramų
- Apelsinai, žievelė, įdarui
- Kiaušiniai, aptepimui, 1 vienetas
Įdarui skirtus visus produktus sumaišyti, jei varškė sausa, įdėti 1 šaukštą grietinės.
Tešlai: Sviestą su cukrumi išsukame mikseriu, įdedame kiaušinį, vaniliną ir grietinę, išplakame iki vientisos masės. Sumaišome kvietinius miltus su avižiniais miltais, įdedame druską ir sodą. Juos sukratome į sviesto ir kiaušinių masę, nedaug apie 20 sek. paplakame mikseriu, kad neliktų gumuliukų arba tiesiog išmaišome gerai šaukštu. Tešla gaunasi minkšta, bet savo formą išlaiko.
Tešlą dedame ant miltais pabarstyto stalo, suvoliojame į cilindrą ir supjaustome į 15-18 dalių. Kiekvieną gabaliuką paminkome pirštais, suformuojame ovalinį blynuką apie 5 mm storio, dedame įdarą arčiau vidurio ir sulenkiame pusiau. Bandelių viršų patepame kiaušinio plakiniu, galima pabarstyti cukrumi.
Kepame iki 220 laipsnių (aš dažniausiai kepu 185 laipsnių temperatūroje) įkaitintoje orkaitėje apie 15-20 minučių, kol gražiai apkeps. Iškeptus galime pabarstyti cukraus pudra.
Bandelės labai skanios ir sveikos.
Skanaus :)
2011-06-28 14:37