Bacalaitos – menkės kepsneliai

Bacalaitos – menkės kepsneliai
Bacalaitos – menkės kepsneliai
Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
Ingredientai:
  • Menkių filė, atšildytos arba šviežios, 400 gramų
  • Kiaušiniai, 2 vienetai
  • Salierai, nedidelio, 1 vienetas
  • Saldi raudonoji paprika, nedidelės, 1 vienetas
  • Svogūnai, nedidelio, 1 vienetas
  • Kukurūzų krakmolas, 4 valgomieji šaukštai
  • Pienas, 3 valgomieji šaukštai
  • Džiovintos petražolės, 1 arbatinis šaukštelis
  • Juodieji pipirai, 1 arbatinis šaukštelis
  • Aitriosios paprikos milteliai, ar kitų aštrių pipirų, 1 arbatinis šaukštelis
  • Druska, 0.5 arbatinio šaukštelio
  • Aliejus, kepimui
Gaminimo instrukcija:
  1. Žuvį sudedame į puodą, užpilame šaltu vandeniu ir užverdame. Verdame ~15 min, kol žuvis pradeda trupėti. Išvirtą žuvį išimame iš vandens (jei kiek sutrupėjo, galite vandenį nukošti per sietelį). Žuvį sudedame į dubenį, sutriname rankomis arba šakute.

  2. Salierą, papriką ir svogūną supjaustome labai smulkiais gabalėliais, sudedame į indą su žuvimi. Į žuvies masę sudedame likusius ingredientus, gerai išmaišome.

  3. Keptuvėje įkaitiname aliejų ant vidutinės ugnies.

  4. Į keptuvę dedame po 1 kaupiną valg. š. žuvies masės, suformuojame apvalų kotletą ir kepame iš abiejų pusių, taip iškepame visus kotletus. Iškeptus kotletus dedame ant popierinio rankšluosčio, kad susigertų aliejus. Patiekiame su mėgstamu padažu. Skanaus!

Porcijų skaičius: 4
Receptą atsiuntė: Liucija
» Rašyti komentarą
» Komentarai