Bajoriška kiaušinienė su voveraitėmis
Akcijos:
Rodyti
akcijas
TAIP
NE
?
- Voveraitės, šviežios, 400 galvų
- Kiaušiniai, 5 vienetai
- Svogūnai, 50 gramų
- Obelių aliejus, 2 valgomieji šaukštai
- Kokosų pienas
Gaminimo instrukcija:
Porcijų skaičius: 1
Grybus gerai nuvalyti, nuplauti, nusausinti. Didesnes voveraites perpjauti pusiau. Sudėti į keptuvę su įkaitintu "Obelių" sviesto skonio aliejų aliejumi ir kepinti, kol išdaruos vanduo. Tada sudėti susmulkintą svogūną ir kepinti, kol viskas gražiais apskrus. Kiaušinius suplakti su druska bei pipirais ir kepti, vis pamaišant, kol kiaušiniai iškeps.
Sotūs pusryčiai iš pieno produktų būdingi lenkų bajorų virtuvei, kuri glaudžiai susijusi su lietuviškąją, o grybai būdavo dažnas produktas didikų virtuvėje. Tad kiaušinienę su voveraitėmis galima drąsiai vadinti bajoriškais pusryčiais.
Šaltinis: Žurnalas "Geri patarimai"
» Rašyti komentarą
» Komentarai
2015-05-10 17:19
Atidumo reiktų rašantiems....
Ingredientas - kokosų pienas, nei kieko, nei kur ji dėti, neaišku