Baklažanai su malta mėsa
- Baklažanai, 3 vienetai
- Kiauliena, 400 gramų
- Jautiena, 400 gramų
- Kiaušiniai, 6 vienetai
- Aliejus, 180 gramų
- Pienas, 400 mililitrų
- Svogūnai, 1 vienetas
- Pomidorai, 3 vienetai
- Kvietiniai miltai
- Druska
- Juodieji pipirai
- Petražolės, smulkintos
Nusausinti baklažanai palaikomi karštoje orkaitėje, kol susiraukšlėja odelė. Po to ji nulupama. Baklažanai jokiu būdu neturi apsvilti. Be to, jų negalima lupti metaliniu peiliu, kad nepasikeistų spalva. Nulupti baklažanai supjaustomi juostelėmis, pasūdomi ir truputį palaikomi. Su šaukštu aliejaus patroškinami smulkiai supjaustyti svogūnai ir skiltelėmis supjaustyti pomidorai. Po to jie nukeliami nuo ugnies ir apibarstomi trupučiu pipirų bei smulkiai supjaustytomis petražolėmis. Baklažanai truputį nuspaudžiami, apdžiovinami, pavilgomi kiaušinyje, pavoliojami miltuose ir apkepinami įkaitintame aliejuje. Į formą pasluoksniui sudedami baklažanai ir malta mėsa. Viršuje turi būti baklažanai. Likusieji 5 kiaušiniai suplakami, sumaišomi su pienu ir supilami ant paruošto patiekalo. Kepama orkaitėje maždaug 1 val. Apkepas turi apsitraukti auksine geltona plutele. Jis paduodamas su tuo pačiu indu, kuriame kepė. Atskirai patiekiamos lapinės salotos.
2010-12-15 13:49
2010-03-08 19:21
2009-11-26 21:58
2009-07-21 21:15
2010-12-15 13:50