Baklažanai su pomidorais ir sūriu
Akcijos:
Rodyti
akcijas
TAIP
NE
?
- Baklažanai, 2 vienetai
- Pomidorai, pailgi, 2 vienetai
- Sūris, fermentinis, 200 gramų
- Bazilikas, papuošimui, 16 vienetų
- Alyvuogių aliejus, 6 valgomieji šaukštai
- Actas, aromatizuotas, 1 valgomasis šaukštas
- Kedro riešutai, paskrudinti, 2 valgomieji šaukštai
- Pomidorų pasta, 1 valgomasis šaukštas
- Citrinų sultys, 1 valgomasis šaukštas
- Druska
- Kvapieji pipirai
- Bazilikas, papuošimui
Gaminimo instrukcija:
Kiekvieną baklažaną supjaustome išilgai į 8 maždaug 5 mm storio juosteles. Dvi minutes blanširuojame verdančiame vandenyje, išgriebiame, nusausiname. Kiekvieną pomidorą ir sūrį supjaustome į 8 gabalėlius. Baklažanų juosteles sukryžiuojame uždėdami vieną ant kitos, apibarstome druska, pipirais. Į vidurį dedame pomidoro gabalėlį, baziliko lapelį, sūrio gabalėlį, vėl baziliko lapelį, pomidoro gabalėlį. Kraštus gražiai užlankstome ir paliekame 20 minučių pastovėti šaltoje vietoje. Aliejų išplakame su actu, pomidorų pasta, druska, pipirais ir citrinų sultimis. Šiuo mišiniu aptepame baklažanus, suvyniojame į foliją ir kepame 10 minučių grilyje, vienąkart apversdami. Prieš tiekdami apibarstome kedrų riešutais ir susmulkintais bazilikų lapeliais.
» Rašyti komentarą
» Komentarai
2014-04-14 13:18