Baklažanų ikrų bei skumbrės kremas su moliūgų sėklų trupiniais

Baklažanų ikrų bei skumbrės kremas su moliūgų sėklų trupiniais
Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
Ingredientai:
  • Skumbrė, karštai rūkyta, 1 vienetas
  • Moliūgai, sėklos, 1 sauja
  • Alyvuogių aliejus
  • Citrinos, 1 vienetas
  • Baklažanai, 1 vienetas
  • Druska
  • Juodieji pipirai
Gaminimo instrukcija:

Baklažanus nulupti, supjaustyti kubeliais. Apipilti druska – kai išsiskirs karčios sultys, baklažanus nugręžti, o dar geriau ir nuskalauti po šaltu vandeniu. Iš skumbrės padaryti file – peiliu perskyrus žuvį per pusę, pašalinti kaulus. Skumbrę susmulkinti. Baklažanus pakepinti su druska ir alyvuogių aliejumi kol gražiai apskrus. Kol baklažanai kepa, sutarkuoti citrinos žievelę, smulkiai sutrupinti moliūgų sėklas. Apkeptus baklažanus susmulkinti grūstuku, blenderiu arba virtuviniu kombainu – taip gaunami vadinamieji baklažanų ikrai. Sumaišyti su žuvimi, tarkuota citrinos žievele. Viršų pabarstyti trupintomis moliūgų sėklomis.

Tepti ant skrudintos ciabattos, krekerių, duoniukų ar kitų mėgstamų duonos produktų. Taip galima naudoti kaip mėgstamų makaronų padažą.

Skanaus!
Išmokime gaminti šį patiekalą Čiop Čiop kulinarijos kursuose arba vakarėlio metu! Daugiau informacijos adresu:www.ciopciop.lt

Receptą atsiuntė: Čiop Čiop
» Rašyti komentarą
» Komentarai