Baklažanų pasta

Baklažanų pasta
Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
Ingredientai:
  • Baklažanai, 2 vienetai
  • Česnakas, skiltelės, 2 vienetai
  • Aliejus
  • Citrinų sultys
  • Druska
Gaminimo instrukcija:

Baklažanai sudedami į sausą keptuvę ir kepami karštoje orkaitėje, kol suminkštėja, o jų odelė susiraukšlėja ir paruduoja. Tuomet jie ištraukiami iš orkaitės, apipilami šaltu vandeniu ir atsargiai nulupami mediniu ar plastmasiniu peiliu, nes nuo metalo keičiasi šių daržovių spalva. Nulupti baklažanai šakute sumaigomi ir sumaišomi su tarkuotu česnaku, aliejumi, citrinos sultimis ir druska.
Tirštą baklažanų masę galima tepti ant duonos arba naudoti kitur. Baklažanus taip pat galima supjaustyti smulkiomis skiltelėmis, užpilti iš aliejaus, acto ir druskos pagamintu marinatu, apibarstyti petražolėmis bei krapais ir paduoti šaltus.

» Rašyti komentarą
» Komentarai
saule
2009-05-29 17:56
???...o mums toki patiekala gamino atvykes svecias is egiptieti. tik vietoje orkaites tai buvo anglis t.y barbekiu