Balandėliai

Balandėliai
Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
Ingredientai:
  • Grietinė, 0.5 stiklinės
  • Kopūstai, 1 vienetas
  • Kvietiniai miltai, 0.5 stiklinės
  • Taukai (kiaulių), 1 valgomasis šaukštas
  • Pomidorų padažas, 2 valgomieji šaukštai
  • Druska
  • Juodieji pipirai
  • Lauro lapai, lapeliai
  • Sultinys
Gaminimo instrukcija:

Mėsos įdarui reikia: 500 g jautienos, pusė stiklinės ryžių, svogūnas, šaukštas taukų, truputis druskos, pipirų.

Gūžė (išpjovus kotą) apverdama pasūdytame vandenyje, kol lapai suminkštėja. Išgriebtas kopūstas išardomas atskirais lapais; jų storesnės dalys išpjaustomos. Ant kiekvieno lapo dedama paruošto įdaro ir, užlenkus galus, suvyniojama ritinėliu. Taip paruošti balandėliai apibarstomi miltais, apkepinami taukuose, sudedami į puodą, užpilama taukų, karšto sultinio ar vandens, pomidorų padažo ir 30—40 min. troškinami. Baigiant troškinti, įpilama grietinės.

Balandėlius galima gaminti ir su kitokiais įdarais:

Daržovių įdarui: 5 morkos, 3 svogūnai, kiaušinis, pusė stiklinės ryžių, šaukštas sviesto, šaukštas miltų, truputis druskos, sultinio.
Daržovės susmulkinamos, pakepinamos svieste, apibarstomos miltais, druska, įpilama sultinio ir patroškinama. Į atvėsusias daržoves pridedama pusiau apvirtų ryžių, kiaušinių ir viskas išmaišoma.

Kruopų įdarui: stiklinė miežinių kruopų, 5 džiovinti baravykai, 70 g lašiniukų, svogūnas, 50 g rūkyto kumpio, truputį druskos.
Išverdama biri kruopų košė, pasūdoma, sudedami paspirginti lašiniukai ir kumpis su susmulkintais virtais grybais bei pakepintais svogūnais. Viskas sumaišoma.

Varškės įdarui: 500 g varškės, pusė stiklinės ryžių, šaukštas sviesto, pusė stiklinės grietinės, kiaušinis, truputį druskos, cukraus.
Išverdama biri ryžių košė, sudedama ištrinta varškė kiaušinis, druskos, grietinės, cukraus. Viskas sumaišoma.

» Rašyti komentarą
» Komentarai
Lina
2017-03-12 14:08
Neskanu
namu seimininke
2011-07-08 16:27
Nu zinot ka su tom savo mirkobangem, gal jau ligu zmones per mazai turit, jei gaminat namuos tai ir gaminkit kaip normalus zmones, o ne mikrobangese
Truksta zodziu tokiems tinginiams
migle
2011-06-18 18:56
arselis: arselis: oku: man kaip nepatinka balandeliai ir nepatiks bet sie atrodo skaniai gal ismeginti ir uzkast
oku:
Edita
2011-06-01 13:10
Na puiku kai pasidalinama mintimis
D o l ii t u s ii k
2011-03-28 14:28
Balandėliai-tai tikrai nėra lenkiškas maistas.Yra daug kitų šalių kuriuose jie yra populiaresni,nei Lenkijoje...