Balandėliai pagal Vidą
- Kiauliena, 600 gramų
- Pomidorų pasta, 2 valgomieji šaukštai
- Grietinė, 150 gramų
- Druska
- Juodieji pipirai
- Ryžiai, apvirti, 1 stiklinė
- Kopūstai, 1 vienetas
- Miltai, 3 valgomieji šaukštai
- Svogūnai, 1 vienetas
- Lauro lapai
Gražiai išpjauname kopūsto kotą, viršutinius lapus nuskabome. Paruošta kopūstą apverdame pasūdytame vandenyje, kol lapai suminkštėja. Nuskabome kopūstų lapus (jei yra storų kopūsto "gyslų" atsargiai nupjauname išsišokimus).
Į faršą suberiame apvirtus (virti 5 - 8 minutes) ryžius, sudedame apkeptą ir susmulkintą svogūną, beriame druskos ir pipirų. Mėsą įvyniojame į kopūstų lapus.
Balandėlius apkepame iš abiejų pusių įkaitintame aliejuje.
Tada sudedame juos į pasūdytą verdantį vandenį. Dedame lauro lapų, pomidorų padažo.
Sausoje keptuvėje apkepame miltus, tada, nuolat maišant, dedame grietinę. Kai masė pasidaro tirštoka, šaukštu ar samčiu, pilame šiek tiek sultinio iš balandėlių ir maišome, kol nelieka miltų gumuliukų. Padažą supilame į balandėlius ir troškiname, ant mažos ugnies, apie 30 - 40 minučių.
Autorės receptas
Kuomet Lietuvos kunigaikštis Vytautas atsikvietė į Lietuvą Krymo totorius ir karaimus. Kartu su jais iš tų kraštų į Lietuvą atkeliavo ir gardieji balandėliai.
2019-06-10 17:41
2017-11-11 23:35
2015-10-19 09:54
2022-05-02 07:49