Balandėliai pagal Viką
- Sultinys, kubelis, 1 vienetas
- Prieskoniai, maltai mėsai, 2 arbatiniai šaukšteliai
- Svogūnai, 1 vienetas
- Kopūstai, 1 vienetas
- Jautienos faršas, 500 gramų
- Ryžiai, maišelis (100 g), 1 vienetas
- Morkos, 2 vienetai
- Pomidorų padažas, 4 valgomieji šaukštai
- Kvietiniai miltai, 2 valgomieji šaukštai
- Druska
- Juodieji pipirai
1. Užvirinamas pasūdytas vanduo ir dedamas kopūstas kotu į viršų.
2. Verdam tol, kol lapai pradeda patys atsiskyrinėti.
3. Išgriebtas kopūstas išardomas lapais, jų storesnės dalys išpjaustomos.
4. Padarius įdarą (jautienos faršas smaišomas su virtais ryžiais, pasūdomas, suberiamas pjaustytas svogūnas, įberiama maltos mėsos, prieskonių ir truputį maltų pipirų), paimamas lapas, į jį dedama didelis šaukštas įdaro ir tada yra užlankstomas stipriai, kad virdamas neišsileistų.
5. Paruošti balandėliai apvoliojami miltuose ir apkepinami (Aš pvz. jų nekepinu).
6. Apkepinti balandėliai sudedami į puodą, užpilami skysčiu, kur virė kopūstas, ir sultiniu (užpilami, kad vos apsemtų).
7. Sudedamos griežinėliais pjaustytos morkos.
8. Taip troškinama apie pusę valandos, tada įpilamas pomidorų padažas ir toliau troškinama dar pusę valandos.
Padažas:
Grietinė, 100 g
Pomidorų padažas, 3 šaukštai
Prieskoniai, truputį
Druskos pagal skonį
Viską sumaišome ir truputėlį pašildome.
Balandėliai patiekiami su virtomis bulvėmis (bulvės būna labai skanios, jeigu yra įdedamos kartu su balandėliais ir truputį patroškinamos).
Skanaus! :)
2015-05-21 12:33
2011-10-28 01:01
2011-05-12 09:14
2011-02-16 18:28
2017-04-19 13:12