Balta sluoksniuota duona

Balta sluoksniuota duona
Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
Ingredientai:
  • Vanduo, 125 mililitrai
  • Mielės, sausos, 7 gramai
  • Druska, 1.5 arbatinio šaukštelio
  • Cukrus, 1 arbatinis šaukštelis
  • Kvietiniai miltai, 250 gramų
  • Aliejus, 50 gramų
Gaminimo instrukcija:

Ištirpinkite mieles šiltame vandenyje, kartu su cukrumi ir palikite pastovėti 10 minučių.

Suberkite druską ir palaipsniui maišant suberkite miltus. Minkykite tešlą iki tol, kol ji bus elastinga ir minkšta. Tada dėkite į polietileno maišelį ir laikykite 15-20 minučių.

Tešlą iškočiokite stačiakampio formos, aptepkite aliejumi ir iš abiejų šonų lenkite į tešlos vidų. Tada perlenkite pusiau ir atvirąjį šoną suspauskite. Pakočiokite į ritinį. Jį įpjaukite keliose vietose su aštriu peiliu ir aptepkite aliejumi.

Kepkite įkaitintoje orkaitėje iki 200 laipsnių temperatūros apie 30-35 minutes.

» Rašyti komentarą
» Komentarai
Kristina
2011-07-10 15:39
Cia duona ne pyragas, jei norit saldesnio tai dekit druskos maziau, o cukraus daugiau manau turetu gautis.
Gal kas daret kiek cia miltu dedasi?
staras
2011-07-10 08:55
druskos kiekį galima sumažinti.....?????