Balta sluoksniuota duona
Akcijos:
Rodyti
akcijas
TAIP
NE
?
- Vanduo, 125 mililitrai
- Mielės, sausos, 7 gramai
- Druska, 1.5 arbatinio šaukštelio
- Cukrus, 1 arbatinis šaukštelis
- Kvietiniai miltai, 250 gramų
- Aliejus, 50 gramų
Gaminimo instrukcija:
Ištirpinkite mieles šiltame vandenyje, kartu su cukrumi ir palikite pastovėti 10 minučių.
Suberkite druską ir palaipsniui maišant suberkite miltus. Minkykite tešlą iki tol, kol ji bus elastinga ir minkšta. Tada dėkite į polietileno maišelį ir laikykite 15-20 minučių.
Tešlą iškočiokite stačiakampio formos, aptepkite aliejumi ir iš abiejų šonų lenkite į tešlos vidų. Tada perlenkite pusiau ir atvirąjį šoną suspauskite. Pakočiokite į ritinį. Jį įpjaukite keliose vietose su aštriu peiliu ir aptepkite aliejumi.
Kepkite įkaitintoje orkaitėje iki 200 laipsnių temperatūros apie 30-35 minutes.
» Rašyti komentarą
» Komentarai
2011-07-10 08:55
druskos kiekį galima sumažinti.....?????
2011-07-10 15:39
Gal kas daret kiek cia miltu dedasi?