Baltarusiški žagarėliai
Akcijos:
Rodyti
akcijas
TAIP
NE
?
- Kvietiniai miltai, 1.25 stiklinės
- Kiaušiniai, tryniai, 5 vienetai
- Grietinė, 2 arbatiniai šaukšteliai
- Cukrus, 1 arbatinis šaukštelis
- Actas, 1 arbatinis šaukštelis
- Citrinų sultys
- Taukai (kiaulių), 500 gramų
- Cukraus pudra
- Vanilinis cukrus
Gaminimo instrukcija:
Iš miltų, trynių, grietinės, cukraus ir acto užminkyti tešlą tokią, kaip pyragams (tešloje turėtų atsirasti oro pūslelės), palikti 1-2 val.
Po to tešlą labai plonai iškočioti, supjaustyti įstrižomis juostelėmis (10-12 cm ilgio ir 2-3 cm pločio).
Kiekvieną juostelę per vidurį išilgai įpjauti, vieną juostelės galą pertepti per įpjovimą.
Žagarėlius dėti į karštus taukus. Kai paraus, apversti kita puse.
Iškepus sudėti ant sugeriamojo popieriaus, kad nuvarvėtų riebalai.
Žagarėlius išdėlioti pusdubeniuose ir apiberti cukraus pudra, išmaišyta su vaniliniu cukrumi.
» Rašyti komentarą
» Komentarai