Baltasis čili troškinys
- Vištienos sultinys, 750 mililitrų
- Konservuotos pupelės, smulkių, baltų, 430 gramų
- Konservuotos pupelės, smulkių, raudonų, 430 gramų
- Vištienos filė, virtos, susmulkintos, 400 gramų
- Konservuotos pupelės, smulkių, juodų, 200 gramų
- Žalioji paprika, vidutinio dydžio, 3 vienetai
- Kukurūzų burbuolės , 1 vienetas
- Svogūnai, vidutinio dydžio, 1 vienetas
- Serano pipirai, mažo, 1 vienetas
- Kalendra, smulkintos, 2 saujos
- Česnakas, 3 skiltelės
- Saulėgrąžų aliejus, 2 valgomieji šaukštai
- Druska, 1 arbatinis šaukštelis
- Džiovintas raudonėlis, 1 arbatinis šaukštelis
- Maltas kuminas, 0.5 arbatinio šaukštelio
Įkaitiname orkaitę iki 200 C. Paprikas sudedame į kepimo indą ir kepame įkaitintoje orkaitėje ~20-30 min, kol suminkštėja. Tada išimame iš orkaitės, paliekame pravėsti, dar šiltas nulupame (kiek išeina, jei nenorite lupti galite palikti su odele), išimame sėklytes, smulkiai supjaustome ir padedame į šalį.
Nuo kukurūzų burbuolės nupjauname kukurūzus, atidedame į šalį.
Pupeles nukošiame ir sudedame į atskirus indelius. Juodąsias pupeles nuplauname.
Svogūną ir česnako skilteles nulupame, susmulkiname. Išimame sėklytes iš serano pipiro, jį susmulkiname. Keptuvėje įkaitiname 2 valg. š. aliejaus ant vidutinės ugnies, sudedame susmulkintus česnakus, svogūną ir serano pipirą, kepiname, kol daržovės suminkštėja. Įdedame truputį mažiau nei pusę baltųjų ir raudonųjų pupelių, keptuvės turinį sutriname iki vientisos masės, pagardiname druska, raudonėliu, kuminu, sudedame susmulkintas žaliąsias paprikas, išmaišome ir pakepiname dar pora minučių.
Keptuvės turinį sudedame į puodą, užpilame sultiniu ir užverdame. Po to sudedame vištienos file, kukurūzus, likusias pupeles, puodą uždengiame dangčiu ir verdame ~15 min. Kai sriuba bagia virti, sudedame kalendrą, išmaišome ir supilstome į dubenėlius. Pagardiname grietine ir patiekiame su tortilijų traškučiais. Jei norite daugiau rūgštelės troškinyje – užlašinkite citrinos sulčių. (Šviežius kukurūzus galite pakeisti į 1 saują šaldytų kukurūzų.)