Baltymų kremo pyragaičiai su plakta grietinėle

Baltymų kremo pyragaičiai su plakta grietinėle
Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
Ingredientai:
  • Kiaušiniai, baltymai, 4 vienetai
  • Cukraus pudra, 225 gramai
  • Valgomieji dažai, 2 lašai
  • Grietinėlė, 35%, arba saldus varškės kremas, 150 mililitrų
  • Uogos, įvairiai, 500 gramų
  • Likeris, citrinų, 5 mililitrai
  • Citrinos, žievelė
Gaminimo instrukcija:
  1. Orkaitę įkaitinkite iki 110 °C temp. kepimo skardą išklokite kepimo popieriumi.

  2. Kiaušinių baltymus plakite tol, kol susidarys minkštos putos. Supilkite cukrų, įlašinkite maistinių dažų ir dar plakite toliau, kol masė taps standi ir sausa.

  3. Kepimo skardoje tolygiai šaukšteliu dėkite baltymų kremo kauburėlius ir šaukite į orkaitę. Kepkite apie 2 val., kol pyragaičiai taps traškūs. Palikite atvėsti orkaitėje, tada atsargiai nuimkite nuo popieriaus.

  4. Išplakite grietinėlę arba gerai išsukite varškės kremą ir kraukite po kauburėlį ant pyragaičių.

  5. Uogas apšlakstykite likeriu ir dėkite ant plaktos grietinėlės. Papuoškite smulkiomis citrinų žievelėmis.

Porcijų skaičius: 6
Receptą atsiuntė: Gintarė
» Rašyti komentarą
» Komentarai
Vytė
2018-07-12 14:18

Grazu
Vytė
2018-07-12 14:18

Grazu