Bananai tešloje
- Cukrus, rudasis, 4 valgomieji šaukštai
- Kvietiniai miltai, 150 gramų
- Krakmolas, 1 valgomasis šaukštas
- Cinamonas, 0.5 arbatinio šaukštelio
- Vanduo, 250 mililitrų
- Citrinų sultys, 2 arbatiniai šaukšteliai
- Bananai, 8 vienetai
- Aliejus, kepimui
- Ledai
- Medus, 1 valgomasis šaukštas
- Cukrus, rudasis, 3 valgomieji šaukštai
Supjaustykite bananus vienodais gabaliukais ir sudėkite į didelį dubenį. Apšlakstykite bananus citrinų sultimis, kad nepatamsėtų. Pagaminkite skystą tešlą iš miltų, krakmolo, cinamono ir rudojo cukraus, įmaišant vandens. Įkaitinkite aliejų puode ar specialiai tam pritaikytam inde, kol pasirodys truputėli dūmų. Truputį ugnį primažinkite. Banano gabaliuką pasmeikite su šakute ir pamirkykite paruoštoje tešloje, nukratykite tešlos likučius nuo banano gabaliuko. Apvoliokite likusius bananų gabaliukus.
Apšlakstymui ant bananų:
Įkaitinti puodą be vandens ir įdėti šaukštą medaus (aišku galima ir daugiau) ir įpilti cukraus, viską kaitinti kol pradės putot ir patamsės, apipilkite paruoštus bananus ir padėkite šalia ledų. Valgykite iškarto.
Skanaus!
2009-05-26 12:26
2009-05-10 15:39
2009-05-03 12:00
2009-02-27 17:59
2010-03-25 20:51