Bananiniai keksiukai su grietinėlės likerio kremu
- Bananai, 3 vienetai
- Pieniškas šokoladas, 100 gramų
- Miltai, 250 gramų
- Cukrus, 200 gramų
- Aliejus, 100 mililitrų
- Kiaušiniai, 2 vienetai
- Kepimo milteliai, 1 arbatinis šaukštelis
- Cinamonas, 1 arbatinis šaukštelis
- Druska, 1 žiupsnelis
- Grietinėlė, 35%, 200 mililitrų
- Cukraus pudra, pagal skonį
- grietinėlės likeris , 2 valgomieji šaukštai
Dubenyje sumaišyti miltus, kepimo miltelius, cinamoną, druską.
Kitame inde plaktuvu išsukti bananų tyrę, cukrų ir aliejų.
Po vieną įmušti kiaušinius ir kaskart gerai išplakti.
Į plakinį suberti miltus su priedais. Viską gerai išmaišyti.
Į kiekvieną keksiukų formelę įdėti po gabalėlį šokolado ir krėsti paruoštą tešlą.Kepti iki 180 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje apie 30 minučių.
Ar iškepė, patikrinti mediniu pagaliuku - įkištas ir ištrauktas iš kepinio vidurio, jis turi būti švarus.
Keksiukus išimti iš orkaitės ir leisti visiškai atvėsti.Paruošti kremą:
Išplakti grietinėlę su milteliniu cukrumi, įpilti lengva srovele grietinėlės likerio ir gerai išmaišyti.
Paruoštą kremą tepti ant keksiukų ir pabarstyti spalvotais saldainukais.
Skanaus!