Bandelės prie arbatos

Bandelės prie arbatos
Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
Ingredientai:
  • Pienas, 100 mililitrų
  • Miltai, 250 gramų
  • Mielės, 10 gramų
  • Cukrus, 100 gramų
  • Druska, 1 žiupsnelis
  • Margarinas, 50 gramų
Gaminimo instrukcija:
  1. Pieną pašildome (pienas turi būti šiltas, jokiu būdu neužvirinkite!).

  2. Miltus sumaišome su sausomis mielėmis.

  3. Į miltus supilame pašildytą pieną, cukrų, druska ir ištirpintą margariną arba sviestą.

  4. Viską suminkome į vientisą masę.

  5. Jei tešla pernelyg lipni, įberkite dar šiek tiek miltų.

  6. Tešlą uždengiame ir paliekame pusvalandžiui šiltoje vietoje, kad pakiltų.

  7. Pakilusią tešlą dar kartą išminkome.

  8. Formuojame pyragėlius. Aš dariau paprastos formos bandeles.

  9. Bandeles sudėjau į margarinu išteptą kepimo skardą ir palikau šiltai dar pusvalandžiui.

  10. Orkaitę įkaitinau iki 200 C. Pyragėlius aptepiau vandeniu ir kepiau 10-15 minučių

  11. Labai skanu šiltos su arbata. :)

Porcijų skaičius: 10
Receptą atsiuntė: Lina
» Rašyti komentarą
» Komentarai
Kristina
2016-10-16 14:56
Pirmą kartą ir man nesigavo. Būtinai turi pakilti tešla. Kai pakyla, viskas gerai P. S., miltinių patiekalų šiltų nepatariama valgyti. Tik gerai atvėsusius... Bandelės skanios
adt
2015-02-19 11:03
Nieko nesigavo,nepakylo,kazkokie kieti sausainiai,visai nepanasios i bandeles